Duurzaamheid in kunststof kozijnen

Schipper Kozijnen zijn kostenbesparend en goed voor het milieu. K-VISION kunststof kozijnen worden heel vaak toegepast in de woning. omdat deze kozijnen heel lang mee gaan, energiebesparend en milieuvriendelijk zijn.

Kunststof kozijnen kostenbesparend en goed voor milieu

Door toepassing van Calcium Zink (CaZn) in de grondstof, in plaats van lood, is het K-VISION systeem minder milieubelastend. Tevens verhoogt de toevoeging van CaZn de krasvastheid en weerbestendigheid.

Het plaatsen van nieuwe kozijnen in uw woning zorgt er bovendien voor dat u in de toekomst minder onderhoud, minder stookkosten en minder CO2-uitstoot heeft.

Weet u hoeveel u bespaart?
Bereken nu in drie simpele stappen hoeveel u in uw situatie bespaart en tegelijkertijd het milieu spaart met kunststof kozijnen van Schipper Kozijnen met de VKG Internetcalculator.

tussenbalk rood 1 cm

VKG Recycle

Schipper Kozijnen is al jaren lid van en inzamelpunt voor VKG Recycle. VKG Recycle zet zich in voor het systematisch inzamelen en hoogwaardig recyclen. Door gebruikte kunststof kozijnen gescheiden van ander bouwafval te verzamelen en te recyclen wordt het milieu gespaard.

Informatie vindt u op VKG RECYCLE

vkg recycle

 

 

 

tussenbalk rood 1 cm

 

BDA Duurzaamheidsrapport

De conclusie van dit rapport is dat de projecten zowel in wit als ook in kleur (PMMA acrylaat en Renolit) zijn onderzocht en goed bevonden, er is geen zichtbare verkleuring waargenomen.

De levensduurverwachting van de onderzochte K-VISION kozijn-, raam- en deurconstructies, gemonteerd volgens goed vakmanschap, zoals voorgeschreven en gecontroleerd door de leverancier bedraagt:

  • 30 jaar uitgaande van een nog acceptabele esthetische kwaliteit; door schoonmaken kan deze periode nog aanzienlijk verlengd worden.
  • circa 50 jaar, uitgaande van de technische conditie en functionaliteit.

De esthetische kwaliteit bleek goed, de profielen met een Renolitcachering (folie) en een PMMA acrylaat toplaag vertoonden geen zichtbare verkleuring.

Download hier het BDA Functionaliteitsonderzoek.