Zit je al jarenlang op dezelfde werkplek en begin je je steeds meer af te vragen: is dit wat ik wil of is het tijd om eens iets heel anders te doen? Denk eens aan werken in de bouw via omscholing en mét een baan- en inkomensgarantie.

Om de juiste scholing en begeleiding te kunnen bieden, is er een beperkt aantal deelnemers die we dit traject kunnen aanbieden. Voor ons volgende opleidingsronde, die start medio november 2024 is het nu al mogelijk om je aan te melden of meer informatie op te vragen.

Meer informatie of aanmelden

Uniek opleidingstraject voor zij-instromers in de bouw

Sinds een aantal jaar biedt Schipper Kozijnen in samenwerking met bouwopleider ESPEQ een uniek en eigen opleidingstraject aan waarbij je binnen één jaar wordt klaargestoomd voor een (vast)dienstverband als Montagemedewerker in de Particuliere Markt of als Servicemonteur voor onze afdeling Onderhoud & Reparatie. Vanaf dag 1 wordt er salaris uitbetaald.

In november 2023 zijn we wederom gestart met een nieuwe opleidingsronde waarin verschillende kandidaten de uitdaging zijn aangegaan om zich te laten omscholen. Alle kandidaten hebben hierbij een verschillende achtergrond en werkervaring opgedaan op uiteenlopende gebieden, maar hebben één belangrijk ding gemeen: passie en interesse voor de bouw met een gezonde dosis enthousiasme om deze unieke kans met beide handen aan te grijpen!

Bouw aan jezelf én aan je loopbaan

Heb jij al ervaring in de bouw of wil je dat juist leren? Dan zoeken we jou! Wil je werken bij een gerenommeerd familiebedrijf in de regio en voortaan je werkdagen vullen met voldoening en plezier hebben in je werk? Het leer- en werktraject van Schipper Kozijnen en ESPEQ is dé oplossing voor jou.

Monteren en Leren

We zijn op zoek naar handige mannen en vrouwen die het vak willen leren of zichzelf willen doorontwikkelen om vervolgens aan de slag te gaan als Montagemedewerker of Servicemonteur. Als monteur werk je samen met je collega bij mensen thuis. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het extra leuk. Je start met de oude situatie klaar maken voor de montage van kunststof of aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien of een dakkapel. De bijkomende herstelwerkzaamheden neem je ook gelijk mee om aan het einde van je werkdag de klant te verblijden met een top product en een verrijking van het woonplezier.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Ons leerwerktraject is een uitgebreid traject dat jou de fijne kneepjes van het vak gaat leren. 

1. AANMELDEN
En, zie jij het wel zitten? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om je aan te melden of meer informatie op te vragen. 

2. START OPLEIDINGSTRAJECT
Zodra jij je aanmeldt en we hebben een goede match, start je met een periode van 2 weken bij ESPEQ. Dit traject start medio november 2024. Tijdens deze periode leren we je alles over veilig werken en het gebruik van gereedschap en materialen.

3. START BIJ SCHIPPER KOZIJNEN
Na 2 weken wordt de opleiding vervolgd in het Opleidingscentrum van Schipper Kozijnen. Hier word je stap voor stap meegenomen in alle onderdelen die komen kijken bij de functie van Montagemedewerker en/of Servicemonteur. Vervolgens start je met werken bij Schipper Kozijnen onder begeleiding van je eigen Leermeester. Eens per 3 maanden kom je voor 1 week terug naar ESPEQ of het Opleidingscentrum van Schipper Kozijnen. Gedurende de periode van één jaar word je zo klaargestoomd voor een (vast) dienstverband bij Schipper Kozijnen. Al deze dagen zijn betaald!

In de media

Over ESPEQ

ESPEQ is grootste praktijkopleider in de bouw van Noord-Holland. Het zou daarom best kunnen dat je al wel eens van ze gehoord hebt, ze hebben nameijk al tienduizenden studenten opgeleid tot specialist in de bouw!