Willen u en uw medebewoners de stookkosten verlagen en geen periodiek schilderwerk meer? Schipper beschikt over een speciale VvE-tak die u van A tot Z ontzorgt. Van een warmtescan tot ondersteuning tijdens bewonersbijeenkomsten. En op uw wens schakelt onze woonconsulente rechtstreeks met bewoners over individuele opties en de planning.

Met persoonlijk advies afgestemd op uw wensen leveren wij een totaalproduct zonder tussenkomst van een aannemer en regelen wij alles met betrekking tot renovatie, service, onderhoud en reparatie. Vanaf de opname, offertevorming, eigen productie en complete montage tot een fraai afgewerkt eindproduct!

Ontzorging tijdens gehele traject

  • Ondersteuning tijdens bewoners bijeenkomsten.
  • Bemonstering met proefmodellen en proefwoning.
  • Rechtstreekse communicatie met bewoners via woonconsulente van Schipper Kozijnen.
  • Ondersteuning MJOP (Meer Jaren Onderhouds Plan) met statusmeting.
  • Optionele warmtescan voor en na kozijnrenovatie.
  • Aanbieden horren, raamdecoratie en zonwering.
  • Demontage, productie en (complete) montage in eigen beheer.

VvE: Leningen en subsidies voor energiebesparing

Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Met de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) vraagt u hiervoor subsidie aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.nl. VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2027. Deze subsidie is bestemd voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Voorwaarde is dat de eigenaren zelf in de woningen wonen en deze niet verhuren. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • Verduurzamingsonderzoek- en advies
  • energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen

Tip: Laat voor een renovatie eerst een energieadvies opstellen. Daarvoor kunt u subsidie voor energieadvies aanvragen. Daarnaast of vervolgens kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit moet u per gebouw doen.

Daarnaast verstrekt het Nationaal Energiebespaarfonds voor de verduurzaming van VvE’s laagrentende leningen in de vorm van een Energiebespaarlening. Sinds 1 december 2022 is het ook voor kleine VvE's (van twee tot acht wooneenheden) mogelijk om een VvE Energiebespaarlening aan te vragen.