Levenslange service

Elk kozijn, elke deur en elke schuifpui uit onze fabriek is van de allerhoogste kwaliteit. Daar staan we voor. We willen je graag jarenlang zorgeloos van onze producten laten genieten. Daarom geven we maar liefst tien jaar garantie op de kozijnen en vijftien jaar op de montage. Daarnaast mag je altijd een beroep doen op onze levenslange service. Onze servicemedewerkers staan voor je klaar.

Garanties*
 • Kunststof en aluminium kozijnen: 10 jaar
 • Hang- en sluitwerk: 5 jaar
 • Isolatieglas: 10 jaar
 • Montage: 15 jaar
  Alle overige producten volgens geldende fabrieksgaranties .
  Garantie op wind- en waterdichtheid alleen indien de in het kozijn aanwezige meerpuntsluiting in gebruik is.
  Garanties zijn alleen geldig indien alle facturen zijn voldaan.

* De genoemde garantievoorwaarden zijn onze standaard garantievoorwaarden voor particuliere klanten. Indien de opdrachtgever, niet per definitie de (eind)gebruiker), in de overeenkomst andere afwijkende garantievoorwaarden met Schipper Kozijnen is overeengekomen, zijn de garantievoorwaarden uit de overeenkomst tussen de opdrachtgever en Schipper Kozijnen van toepassing. De op deze website vermelde garantievoorwaarden zijn in dat geval niet van toepassing.

Veilig Wonen met PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW)Politie Keurmerk Veilig wonen

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak en overlast komen nog steeds veel voor. Met de producten uitgevoerd volgens de eisen die het PKVW stelt, heeft u tot 90% minder kans op inbraak. Al onze producten voldoen aan de eisen die het PKVW stelt. 

Klik hier voor meer informatie over dit keurmerk voor uw woning.

Kwaliteit met VKG Keurmerk

Als fabrikant en leverancier van kunststof kozijnen is Schipper Kozijnen aangesloten bij het VKG Keurmerk (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) én werkt volgens de strenge voorschriften van dit keurmerk. Bekijk hier ons VKG keurmerkcertificaat. VKG Keurmerk zorgt als brancheorganisatie voor een hoge kwaliteitsstandaard en de zekerheid van garantie.

Het VKG Keurmerk staat niet alleen voor productkwaliteit, maar garandeert ook een duidelijke en vakkundige advisering, montage en nazorg middels de 4 zekerheden:

Zekerheid van Kwaliteit
 • Kwaliteit van kozijnen, glas, hang- en sluitwerk en alle andere onderdelen door VKG Kwaliteitseisen & Adviezen en controle in de gehele keten.
 • Kwaliteit van montage door gediplomeerde en gecertificeerde monteurs.
Zekerheid van Garantie en Waarborgfonds
 • Het Waarborgfonds geeft overkoepelende garantie op de aanbetaling en het nakomen van afspraken.
 • Tien jaar garantie op product en montage op basis van VKG Keurmerkgarantiecertificaat.
 • Onpartijdige geschilafhandeling.
Zekerheid van Controle en transparantie
Zekerheid van Duurzaamheid
 • Een kunststof kozijn kan wel 10 keer gerecycled worden via het VKG Recyclesysteem.
 • De levensduur van kunststof kozijnen is 50-75 jaar.

Kwaliteit met VMRG Keurmerk

De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) geeft het VMRG Keurmerk af aan bedrijven die kwaliteit leveren en voldoen aan alle wettelijke normen en voorschriften, zoals beschreven in de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. Hierop worden de leveranciers gecontroleerd door het onafhankelijke keuringsinstituut SKG. Wij zijn in het bezit van het VMRG keurmerkcertificaat en leveren dus gegarandeerd kwaliteit.

KOMO keurmerk

Schipper Kozijnen biedt zijn klanten de garantie van goed advies en kwaliteit in producten. Onze kozijnen zijn daarom voorzien van een KOMO-Attest. Hierdoor voldoen zij aan de Nederlandse eisen en richtlijnen en heeft u de garantie dat u een  kozijn met een constante, zeer hoge kwaliteit koopt. De keuringen worden uitgevoerd door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Klik hier voor een overzicht van de voordelen van KOMO.

Hergebruik en recycling

Wij zijn als VMRG en VKG Keurmerk leverancier lid van Stichting Recycling VKG en ALU-ECO. Deze lidmaatschappen borgen dat al het aluminium en kunststof dat vrijkomt bij sloop of renovatie kan worden gerecycled.

Schipper Kozijnen is ook een verzamelpunt voor deze materialen. Zo krijgen oude kozijnen weer een nieuw leven.

VCA

Schipper Kozijnen is VCA gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om onze monteurs veiliger te laten werken en het aantal ongelukken te verminderen. De certificering voor het VCA wordt uitgevoerd door SKG-IKOB.

Vaste partners

We werken samen met toonaangevende partners. Het sterke merk Kömmerling staat voor jarenlange ervaring, innovatie, kwaliteit en dynamiek. Kömmerling onderscheidt zich met de serie K-VISION door kwalitatieve kunststof producten te bieden die voldoen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. 

Wij werken met de aluminium profielen van Kawneer, wereldwijd specialist op het gebied van innovatieve en duurzame aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien. Met kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika behoort Kawneer tot de wereldtop op het gebied van aluminium profielsystemen en is onderdeel van moederbedrijf Arconic. 

Voor aluminum werken we op zakelijk gebied ook met Reynaers Aluminium, een toonaangevende Europese specialist in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame aluminium oplossingen.

Onderhoud door Schipper Kozijnen

Ook voor onderhoud aan uw kozijnen kunt u bij Schipper Kozijnen terecht. Wij hebben een eigen service- en onderhoudsafdeling die graag voor u klaarstaat voor het afhandelen van eventuele garantiewerkzaamheden, het uitvoeren van reparaties of preventief onderhoud.

Bovendien krijgt iedere klant na aankoop van een van onze producten het boekje “Reiniging en Onderhoud”, waarin precies staat welk onderhoud gedaan moet worden om te zorgen voor een levenslang plezier van nieuwe producten. Wist u dat u bij Schipper Kozijnen ook een onderhoudscontract kunt afsluiten voor dit noodzakelijke onderhoud?