Het gemiddelde Nederlandse huishouden stoot maar liefst zo’n 8000 kilo CO2 per jaar uit. Gelukkig kunnen we hier wat aan doen door energie te besparen. Hiermee helpen we niet alleen het milieu, maar ook onze portemonnee. Hier zijn nog volop mogelijkheden voor, veel woningen hebben namelijk nog geen goede isolatie. Dat zorgt niet alleen voor extra CO2-uitstoot, maar u betaalt ook meer aan stookkosten.

Kunststof kozijnen: altijd lekker warm binnen

Voor een betere isolatie van uw woning zijn kunststof kozijnen een geschikte oplossing die u tegelijkertijd veel woongenot opleveren. Dit is omdat kunststof kozijnen met een KOMO-certificering volledige wind- en waterdichtheid garanderen. Zo verbruikt u minder energie om de woning lekker warm te houden, zelfs als het buiten flink tekeer gaat. Goed voor het milieu en uw budget. Bereken direct wat u mogelijk bespaart via de online calculator.

 

HR++ of HR+++ glas voor maximaal rendement

Voor maximaal rendement combineert u de kunststof kozijnen met dubbel of triple hoogrendementsglas (HR++ en HR+++). HR++ glas isoleert uitstekend door de speciale coating en gasvulling. Het isoleert 2 keer zo goed als standaard dubbel glas en 5 keer beter dan enkel glas. Maar voor de grootste energiebesparing en winst is HR+++ glas het beste. Vanwege de 3 isolatielagen en het gewicht, past HR+++ glas echter niet in gewone houten kozijnen. Vervanging van uw oude kozijnen met isolerende kunststof kozijnen met HR+++ glas is een eenmalige uitgave. Een uitgave die direct een mooie jaarlijkse besparing oplevert per huishouden van zo’n € 160 tot € 450. Ontdek de besparing voor elk type woning en glas hier.

Subsidies voor energiebesparing

Het installeren van nieuwe kunststof kozijnen met HR dubbel of triple glas is een slimme maar ook grote investering. Het startbedrag kan een drempel zijn, ook al verdient de investering zich na een tijdje terug door besparingen op de energierekening. Woningeigenaren kunnen vanaf 2 september 2019 gebruik maken van de nieuwe subsidieregel voor de isolatie van de eigen woning. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden voor de SEEH.

Heeft u geen spaargeld of wilt u dit achter de hand houden, dan kan de energiebespaarlening voor particuliere woningbezitters van het Nationaal Energiebespaarfonds een oplossing zijn. Hiermee financiert u energiebesparende investeringen voor de woning. Lees hier meer over de energiebespaarlening.

Ook hebben gemeenten hun eigen subsidies ten bate van energiebesparende verbeteringen aan de woning. De energiesubsidiewijzer geeft een handig subsidieoverzicht per gemeente. Bekijk wat uw gemeente biedt.

Subsidies voor VvE’s

Woont u in een appartement, dan bent u lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat is goed nieuws. Voor woningeigenaren die lid zijn van een VvE zijn er namelijk andere aantrekkelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. We zetten de belangrijkste hier op een rijtje:

Met de Energiescan kunt u zowel de kosten als de besparingen berekenen van extra isolatie en zonnepanelen voor het appartementencomplex waar u woont.

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft zowel leningen beschikbaar voor particulieren als VvE’s via de Energiebespaarlening.

Met deze subsidie ontvangt de VvE en daarmee u, als lid van de VvE, financiële ondersteuning bij advies over energiebesparing, isolatie en begeleiding bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

 

Kunststof en aluminium kozijnen  sinds 1969

De vervanging van de kozijnen in uw eigen woning en van een compleet gebouw is een grote klus. Hiervoor heeft u een expert nodig. Schipper Kozijnen helpt particuliere woningbezitters en leden van VvE’s al sinds 1969 met de aanschaf van kozijnen. Dit doen we elke dag met met veel plezier en zorg. Duurzaamheid is voor ons hierbij een belangrijk uitgangspunt.

 

Wilt u ook het milieu helpen en tegelijkertijd geld besparen op uw energierekening? Neem dan contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.