Kunststof kozijnen stonden lange tijd in de schaduw van de ‘echte’ houten kozijnen. Veel huizenkopers gaven de voorkeur aan houten kozijnen en namen de terugkerende 5-jaarlijkse schilderbeurt voor lief. De toenmalige kunststof kozijnen konden zich niet meten met de houten variant.

Kunststof kozijnen: van lelijk eendje naar prachtige zwaan

Houten kozijnen waren sterker, duurzamer en zagen er veel beter uit dan de kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen wekten vroeger een goedkope indruk, niet een voordelige. Het was een nep-kozijn voor mensen die niet beter konden veroorloven. Het witte plastic materiaal maakte al snel een verwaarloosde indruk. Dit kwam doordat de kunststof in die tijd van veel lagere kwaliteit was. Maar de tijd staat niet stil. De makers van kunststof kozijnen luisterden naar de feedback en brachten grote verbeteringen aan. Het lelijke plastic eendje van toen is nu een volwassen kunststof zwaan. De nieuwe generatie kunststof kozijnen wint het op alle vlakken van houten kozijnen.

Net houten kozijnen, maar dan veel beter

Lelijke kozijnen verpesten het uiterlijk van een huis. Zo simpel is het. Voorheen was het de regel dat de mooiste kozijnen van hout waren. Met de nadruk op voorheen. Kunststof kozijnen zijn nu verkrijgbaar in alle kleuren, vormen en maten. Van mat-satijn tot felroze, al naar gelang uw smaak. Of neem bijvoorbeeld onze fraaie kozijnen met houtnerf folie. Die zien eruit als hout maar bieden alle voordelen van een kunststof kozijn.

Schipper kunststof kozijnen blijven stralen

Onze kunststof kozijnen hebben een uniek kleursysteem, proCoverTec. Door de vuilafstotende laag krijgt viezigheid geen kans en uw kozijnen zien er altijd als nieuw uit. Ze zijn extra beschermd tegen de negatieve effecten van zonlicht, warmte en koude. Geen klemmende ramen en deuren in de zomer of terugkerende dure en vermoeiende schuur- en verfbeurt, zoals bij houten kozijnen. Uw kozijnen blijven stralen. In uw favoriete kleur. Bekijk hier onze schitterende gekleurde kozijnen.

Voor elk pand een geschikt kozijn

Door het sterk verbeterde aanbod van kunststof kozijnen, passen deze nu ook uitstekend in historische panden. Niet alleen vanwege hun voortreffelijke buitenkant, maar ook door de flexibiliteit die kunststof kozijnen bieden. Wij leveren uw kozijnen in elke gewenste maat. Dit is extra handig bij de vaak unieke afmetingen van historische woningen.

Goed voor uw budget en duurzaam

Een netjes onderhouden kunststof kozijn gaat tot wel 50 jaar mee. Daar kan geen houten kozijn tegenop. Plus het onderhoud is veel makkelijker en goedkoper. Eén of twee keer per jaar goed schoonmaken met een emmertje sop en u bent klaar! Er komt geen schuren of verven aan te pas. Met een kunststof kozijn bespaart u al snel zo’n 30 procent in de totale kosten in vergelijking met een houten kozijn.

Bovendien gebruiken we de geweldige K-VISION kunststof kozijnen. Die worden zonder lood gemaakt, waardoor ze minder milieubelastend zijn en beter isoleren. Zo stookt u minder, bespaart u op uw elektriciteitsrekening en is het milieu beter af. Een win-win situatie. Daarnaast zamelen we oude kunststof kozijnen in voor recycling. Lees hier meer over onze duurzame kunststof kozijnen.

Krijg snel een globale prijs

Bent u benieuwd wat het ongeveer kost? Doorloop de Prijsindicator, beantwoord een aantal eenvoudige vragen en zie snel wat u ongeveer kunt verwachten.

Doe de Prijsindicator

Wilt u de exacte kosten weten voor uw persoonlijke situatie, vraag dan een offerte aan.

Aantrekkelijke Energiebespaarlening

Met de aantrekkelijke Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u energiebesparende investeringen voor uw woning financieren tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim in isolerende deuren en kozijnen met hoogrendementsglas en maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis!

Meer wooncomfort, lagere energielasten, waardebehoud– of vermeerdering van uw woning en u draagt een steentje bij aan het milieu. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lening op www.energiebespaarlening.nl

Voel u veilig met uw kunststof kozijn

Kunststof kozijnen zijn niet alleen extra stevig om uw woning beter te isoleren, maar ook om inbrekers geen kans te geven. Daarnaast zijn ze brandvertragend, zeker in vergelijking met houten kozijnen. Zo zijn u en uw gezin extra veilig in uw huis. En dat is heel wat waard.

Schipper Kozijnen: uw expert voor kunststof kozijnen

Kozijnen zijn een grote investering. Met kunststof kozijnen hoeft u die gelukkig maar 1 of 2 keer in uw leven te doen. Daarom is het belangrijk dat u met een expert samenwerkt. Schipper Kozijnen is al sinds 1969 de kozijnenspecialist. Onze mensen staan altijd voor u klaar met een kopje koffie om u van gedegen advies te voorzien.

Wilt u mooie en duurzame kozijnen voor uw huis en een uitstekende service? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.