Je hoeft maar een woonblad open te slaan of een woonprogramma te kijken of je ziet ze langs komen: de stalen kozijnen. Meestal zwart, strak en industrieel. Ben jij ook weg van de zogenaamde ‘Staal Look’? Zit je er misschien zelfs aan te denken om een kozijn – of alle kozijnen -  te vervangen voor stalen kozijnen? Dan is het handig om te weten dat die stalen kozijnen uit de woonprogramma’s meestal aluminium kozijnen zijn! Aluminium kozijnen hebben namelijk dezelfde prachtige uitstraling als staal, maar daarnaast óók nog allerlei extra voordelen.

1. Prachtige uitstraling

Aluminium kozijnen hebben een prachtige uitstraling en passen bij iedere woonstijl. Hou je van de industriële stijl? Dan mogen aluminium kozijnen absoluut niet ontbreken. Hou je van modern? Dat zit je met aluminium kozijnen óók helemaal goed! Hetzelfde geldt voor klassieke of landelijke woonhuizen. Aluminium kozijnen zijn er in zóveel uitvoeringen en in zóveel kleuren…Wat je woonwensen ook zijn, aluminium kozijnen matchen erbij. Een ander voordeel van aluminium kozijnen is dat ze supersterk zijn, daarom zijn ze ideaal voor (extra) grote raam- en deurpartijen.

2. Energie besparen

Besparen - dus goed met het milieu en met je portemonnee omgaan – is vrij makkelijk als je voor aluminium kozijnen kiest. Een kleine greep uit de energie- en kostenbesparende voordelen:

  • Aluminium kozijnen isoleren beter dan houten kozijnen.
  • Aluminium kozijnen nemen geen vocht op.
  • Aluminium kozijnen gaan superlang mee.
  • Aluminium kozijnen hebben weinig tot geen onderhoud nodig.
  • Aluminium kozijnen zijn super recyclebaar. Het materiaal is zelfs voor honderd procent herbruikbaar. 

3. Goed voor het milieu

Aluminium kozijnen gaan levenslang mee en zijn honderd procent recyclebaar. Aluminium kozijnen verouderen en vervormen niet of nauwelijks. Door de extra beschermlaag die erop zit, zijn ze niet vatbaar voor weersomstandigheden, zoals UV-straling, winterse buien en regen. Daarom gaan ze zo lang mee. Verder kunnen oude aluminium kozijnen geheel hergebruikt worden om andere producten van te maken. Geef je om de natuur en het milieu? Dan kies je voor aluminium kozijnen.

4. Geld besparen

Omdat aluminium kozijnen erg lang houdbaar zijn én je energierekening omlaag brengen, zijn aluminium kozijnen ook goed voor je portemonnee. Daarnaast hebben aluminium kozijnen nauwelijks onderhoud nodig. Schilderen is niet meer nodig, dus ook op dat vlak kun je behoorlijk besparen. Het onderhoud kun je makkelijk zelf doen. Drie à vier keer per jaar afnemen met een doek en lauw water – of eventueel met een sopje - is voldoende.

5. Veiligheid staat voorop

Aluminium kozijnen zijn een veilige keuze. Het materiaal verbuigt niet, versplintert niet en gaat dus niet snel kapot. Een inbreker zal zich wel twee keer bedenken voordat hij in een huis met aluminium kozijnen probeert in te breken! Zeker als de kozijnen - inclusief beglazing en hang- en sluitwerk – aan alle keurmerken voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het VMRG-keurmerk voor aluminium kozijnen en het politie keurmerk veilig wonen.

Uw expert voor aluminium kozijnen

De aanschaf van nieuwe kozijnen is een grote investering. Daarom is het belangrijk dat je met een expert samenwerkt. Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé kozijnenspecialist. Onze mensen staan altijd voor je klaar met een kopje koffie om je van persoonlijk advies te voorzien.