Heeft u een draaikiepsysteem dat bij gebruik tussen de draaistand en de kiepstand komt te staan, waardoor deze niet meer goed opent en sluit? Het kozijn hangt dan nog maar aan één punt en lijkt eruit lijkt te vallen. Dit probleem kan vaak op een simpele manier worden opgelost. Probeer vooral niet om het raam met kracht te sluiten of dicht te slaan!

De oorzaak hiervan is dat de blokkering die op een draaikiepberaming zit, niet goed vastklikt. Deze blokkering zit aan de zijstijl (dit kan onder, boven of in het midden zijn) van het raam of de deur, in de vorm van een klein hendeltje of zwart drukknopje. Als de blokkering van uw deur of raam niet goed werkt, dan kunt u het volgende doen:

1.Druk handmatig de kiepblokkering in (ingedrukt blijven houden)

2.Draai de kruk omhoog in de kiepstand

3.Duw het raam of de deur aan de kant van de scharnieren terug in het kozijn

4.Draai vervolgens de kruk terug in horizontale stand en laat de kiepblokkering los

In de meeste gevallen opent en sluit het raam of de deur nu weer goed in de kiepstand en draaistand. Als dit nog steeds niet goed werkt, heeft dit waarschijnlijk te maken met een slechte afstelling van de deur of het raam of een defecte sluitwerking. In deze gevallen is het verstandig om een vakman van Schipper Kozijnen in te schakelen om uw draaikiepraam te repareren.