Het gebeurt wel eens dat een draaikiepraam tegelijk op de draai- en de kiepstand komt te staan. Het raam hangt dan nog maar aan één punt en lijkt ‘eruit te vallen’. U kunt het raam niet meer sluiten en ook de raamkruk werkt niet meer.

Instructiefilm - Hoe los ik een draaikiep probleem op?

Dit probleem kan doorgaans op een simpele manier worden opgelost. In deze instructiefilm nemen we u stap voor stap mee. 

Hoe kan het gebeuren?

Op de meeste draaikiepramen zit een zogenaamde draaikiepblokkering. Dat is een klein zwart drukknopje op de espagnolet ter hoogte van de raamkruk. Bij het sluiten van het raam wordt de kiepblokkering automatisch ingedrukt en kan de kruk vrij in alle standen worden gedraaid. Opent u het raam of zet u deze in de kiepstand dan veert de kiepblokkering terug en blokkeert hij de kruk. Het kan gebeuren dat de kiepblokkering tijdens het openen van het raam niet tijdig genoeg terugveert in de blokkeerstand. Het raam opent dan tegelijk in de draai- en de kiepstand.

Probeer vooral níet om het raam met kracht te sluiten of dicht te draaien.

Hoe los ik een draaikiep probleem op?

  1. Druk de kiepblokkering met de hand in (ingedrukt blijven houden) en draai de kruk, als deze in de kiepstand (in het voorbeeld van draaikiepraam: omhoog).
  2. Duw het raam aan de scharnierzijde terug in het kozijn (krukzijde open laten).
  3. Draai de kruk terug in de horizontale draaistand. Laat de kiepblokkering los
  4. Het raam kan nu gesloten worden en alles werkt weer naar behoren.

We helpen u graag

In de meeste gevallen opent en sluit het raam of de deur nu weer goed in de kiepstand en draaistand. Als dit nog steeds niet goed werkt, heeft dit waarschijnlijk te maken met een slechte afstelling van de deur of het raam of een defecte sluitwerking. In deze gevallen is het verstandig om een vakman van Schipper Kozijnen in te schakelen om uw draaikiepraam te repareren.

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening en bieden een garantie op onze producten van minimaal tien jaar.