De donkere, koude wintermaanden staan voor de deur. Houd de kou buiten en de warmte lekker binnen met isolerende deuren en kozijnen. Zij gaan warmteverlies tegen waardoor u:

  • bespaart op uw stookkosten;
  • een comfortabeler huis met gelijkmatige warmte heeft;
  • en minder tocht voelt.

Kies het juiste glas voor een maximale besparing op stookkosten

Vooral het glas in deuren en kozijnen is een groot oppervlak. Daarmee kunt u dus veel warmtewinst behalen. In dit artikel leggen we u uit hoe het werkt met isolerende waardes, zodat u beter begrijpt waar u op moet letten bij de aanschaf.

De U-waarde: hoe lager hoe beter    

De isolatiewaarde van kozijnen en deuren wordt gemeten in U-waarde. Deze vertelt u hoe goed een deur of kozijn isoleert. Hoe lager de U-waarde, des te meer warmte ze binnenhouden en des te beter de isolatie. 

HR++ of HR+++ glas voor optimale isolatie

Voor maximaal rendement combineert u de kozijnen met dubbel of triple hoogrendementsglas (HR++ en HR+++). HR++ glas isoleert uitstekend door de speciale coating en gasvulling. Het HR++ glas dat Schipper Kozijnen levert heeft een U-waarde van 1,1 en voor HR+++ 0,9. Ter vergelijking: standaard dubbel glas heeft een U-waarde tussen de 3 en 3,5. Enkel glas heeft een U-waarde van 5,5.

HR++ isoleert 2 keer zo goed als standaard dubbel glas en 5 keer beter dan enkel glas. Wilt u maximale energiebesparing? Dan is HR+++ glas het beste. Bij HR+++ glas heeft u kunststof kozijnen nodig met een U-waarde van maximaal 1,3 om condens te voorkomen.

Isolerende kozijnen houden warmte beter binnen door een thermische onderbreking. Kunststof kozijnen hebben hiervoor luchtkamers. Bij deuren en isolerende aluminium kozijnen is het een kunststof hardschuimkern. Houten kozijnen isoleren van nature al, maar zijn daarentegen minder geschikt voor hoogrendementsglas.

Wat is de Energiebespaarlening?

Behalve het comfort heeft u ook financieel de investering in isolerend hoogrendementsglas al binnen enkele jaren weer terugverdiend. Zelfs als u denkt dat kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, dan kan het interessant zijn om deze toch al te vervangen, vanwege de besparing op stookkosten.

Voor de aanschaf van isolerende deuren en kozijnen kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke manier om energiebesparende investeringen voor uw huis tegen een lage rente te financieren. VvE’s kunnen de Energiebespaarlening ook aanvragen.

Waar moeten kozijnen en deuren minimaal aan voldoen om in aanmerking te komen?

  1. Isolatiemateriaal tussen het voor- en achterblad van de deur.
  2. U-waarde van de deur is maximaal 2,0 W/m²K.
  3. De isolerende panelen mogen een maximale U-waarde hebben van 0,7 W/m²K.
  4. Een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur.

Kozijnen en deuren sinds 1969

De vervanging van de kozijnen en deuren in uw woning is een klus voor een expert. Schipper Kozijnen helpt woningeigenaren en leden van VvE’s al sinds 1969 met hun kozijnen. Dit doen we met veel plezier en zorg. Onze kozijnen hebben bovendien een KOMO-certificering die een perfecte wind- en waterdichtheid garandeert. Bespaar zo geld op uw energierekening en houd het lekker warm binnen.

Neem eens contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.