Kunststof kozijnen in Duitsland uitgevonden

Wist u dat kunststof kozijnen een Duitse uitvinding zijn? Doordat in de jaren ’50 steeds meer mensen hun eigen woning gingen bezitten, ging men op zoek naar een onderhoudsvriendelijk en duurzamer alternatief voor houten kozijnen. Duitse fabrikanten van kunststof kozijnen liepen daardoor lange tijd voorop met de ontwikkelingen dan de fabrikanten in België en Nederland. In die jaren was het inderdaad beter om kunststof kozijnen uit Duitsland te kopen.

Zijn Duitse kozijnen goedkoper en beter?

Ieder merk heeft zijn eigen voordelen en prijs/kwaliteit verhouding, passend bij de behoefte van de gebruiker. Daarom is een Duits kozijn tegenwoordig niet bij voorbaat beter dan een Nederlands kozijn. En zijn de prijzen in Duitsland voor een kunststof kozijn per definitie niet goedkoper dan de kozijnen van Nederlands fabrikanten. De wensen en eisen van de woningbezitter bepalen de keuze voor de beste kozijnen.

De K-vision kunststof kozijnen bij Schipper Kozijnen zijn voorzien van een KOMO Attest met Certificaat, waardoor deze voldoen aan de Nederlandse normen. Dit houdt in dat niet alleen alle door ons geproduceerde kozijnen door het onafhankelijke SKG instituut steekproefsgewijs meerdere keren per jaar worden getest, maar ook het productieproces. Hierdoor heeft u de garantie dat u een kozijn koopt van een constante zeer hoge kwaliteit. Verder zijn onze kozijnen standaard vootzien van het Keurmerk Veilig Wonen, een kwaliteitsnorm tegen inbraak. Dit kent men in Duitsland niet.

Kiest u voor prijs en kiest u daarom voor een kunststof kozijn uit Duitsland, neem dan ook de volgende punten mee in uw prijsberekening:

  • Advies op maat in uw eigen taal is wellicht de belangrijkste reden om te kiezen voor de leverancier van uw nieuwe kozijnen.
  • Nazorg, is deze snel en ook leverbaar in Nederland? U wilt in de winter niet dagen wachten op de reparatie van uw kozijnen.
  • Kwaliteit, voldoen de Duitse kozijnen aan de Nederlandse kwaliteitseisen?
  • Garantie, in Duitsland gelden andere regels voor de garantie van uw kunststof kozijnen.
  • Keuzevrijheid, Duitse kunststof kozijnen hebben vaak maar één variant, namelijk het vlakke profiel. 

Nederlandse, Belgische of Duitse kozijnen

De keuze waar u uw nieuwe kunststof kozijnen gaat kopen hangt af van verschillende factoren. Welke voor u belangrijk zijn, dat kunt u alleen bepalen. Schipper Kozijnen overtuigt haar klanten door persoonlijke advies, perfecte nazorg en ruime keuze aan Nederlandse kunststof kozijnen, gemaakt in de eigen fabriek. Bezoek een van onze showrooms bij u in de buurt of bekijk online de verschillende kunststof kozijnen die wij aanbieden.