Kunststof kozijnen in Duitsland uitgevonden

Wist u dat kunststof kozijnen een Duitse uitvinding zijn? Doordat in de jaren ’50 steeds meer mensen hun eigen woning gingen bezitten, ging men op zoek naar een onderhoudsvriendelijk en duurzamer alternatief voor houten kozijnen. Duitse fabrikanten van kunststof kozijnen liepen daardoor lange tijd voorop met de ontwikkelingen dan de fabrikanten in België en Nederland. In die jaren was het inderdaad beter om kunststof kozijnen uit Duitsland te kopen.

Zijn Duitse kozijnen goedkoper en beter?

Ieder merk heeft zijn eigen voordelen en prijs/kwaliteit verhouding, passend bij de behoefte van de gebruiker. Daarom is een Duits kozijn tegenwoordig niet bij voorbaat beter dan een Nederlands kozijn. En zijn de prijzen in Duitsland voor een kunststof kozijn per definitie niet goedkoper dan de kozijnen van Nederlands fabrikanten. De wensen en eisen van de woningbezitter bepalen de keuze voor de beste kozijnen.

De K-vision kunststof kozijnen bij Schipper Kozijnen zijn voorzien van een KOMO Attest met Certificaat, waardoor deze voldoen aan de Nederlandse normen. Dit houdt in dat niet alleen alle door ons geproduceerde kozijnen door het onafhankelijke SKG instituut steekproefsgewijs meerdere keren per jaar worden getest, maar ook het productieproces. Hierdoor heeft u de garantie dat u een kozijn koopt van een constante zeer hoge kwaliteit. Verder zijn onze kozijnen standaard vootzien van het Keurmerk Veilig Wonen, een kwaliteitsnorm tegen inbraak. Dit kent men in Duitsland niet.

Kiest u voor prijs en kiest u daarom voor een kunststof kozijn uit Duitsland, neem dan ook de volgende punten mee in uw prijsberekening:

  • Advies op maat in uw eigen taal is wellicht de belangrijkste reden om te kiezen voor de leverancier van uw nieuwe kozijnen.
  • Nazorg, is deze snel en ook leverbaar in Nederland? U wilt in de winter niet dagen wachten op de reparatie van uw kozijnen.
  • Kwaliteit, voldoen de Duitse kozijnen aan de Nederlandse kwaliteitseisen?
  • Garantie, in Duitsland gelden andere regels voor de garantie van uw kunststof kozijnen.
  • Keuzevrijheid, Duitse kunststof kozijnen hebben vaak maar één variant, namelijk het vlakke profiel. 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen van Schipper?

  • De kunststof kozijnen worden gemaakt in eigen fabriek.
  • Plaatsing door gecertificeerde monteurs.
  • Zekerheid, kwaliteit en levering door VKG-keurmerk.
  • Levenslange servicegarantie met eigen Onderhoud & Reparatie afdeling.

Uw expert voor kunststof kozijnen

De aanschaf van nieuwe kozijnen is een grote investering. Daarom is het belangrijk dat je met een expert samenwerkt. Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé kozijnenspecialist. Onze mensen staan altijd voor je klaar met een kopje koffie om je van persoonlijk advies te voorzien. Bezoek een van onze showrooms bij u in de buurt of bekijk online de verschillende kunststof kozijnen die wij aanbieden.