Een dakkapel kan snel vuil worden vanwege de veranderende weers- en omgevingsinvloeden hier in Nederland. Om uw dakkapel in optimale conditie te houden is het raadzaam deze regelmatig schoon te maken / te onderhouden. Afhankelijk van uw omgeving en van het materiaal raden we aan om uw dakappel een tot twee keer per jaar schoon te maken. Dit vergroot niet alleen de levensduur, maar ook het aangezicht wordt een stuk aantrekkelijker bij een goed verzorgde dakkapel. Hieronder staan enkele stappen die u kunt volgen als u zelf uw dakappel gaat schoonmaken.

Veilig schoonmaken van uw dakkapellen

Zorg ervoor dat u veilig te werk gaat tijdens het schoonmaken van uw dakkapel. U kunt gebruik maken van een steiger, hoogwerker of van een stevige ladder. Het is niet veilig om uit een raam te hangen. Blijf te allen tijde gefocust tijdens de reiniging van uw dakkapel, want u werkt per slot van rekening op een paar meter hoogte.

Schoonmaken van een dakkapel in 5 stappen

  1. Verwijder losliggend vuil zoals bladeren, takken en andere grove en grote stukken.
  2. Maak vervolgens uw dakkapel schoon met (lauw) water (Let op: gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan schade aan uw dakkapel opleveren).
  3. Reinig de buitenzijde van de dakkapel met een materiaalspecifieke reiniger. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een afwasmiddel of een allesreiniger.
  4. Reinig de kunststof, aluminium of houten kozijnen met een materiaalbestendige reiniger.
  5. Spoel de hele dakkapel af met water en eventueel met een vuilafstotende shampoo.

Schipper Onderhoud & Reparatie

Heeft u schade aan de dakkapel en/of kozijnen of kozijnen die niet meer naar behoren werken? Neem dan contact op met onze Onderhoud & Reparatie afdeling. Zij kunnen altijd helpen met advies en uiteraard het verhelpen van het euvel.