Wat is geluidhinder? 

Geluidhinder is een subjectieve ervaring van mensen waarbij geluid als hinderlijk ervaren wordt. Hinder varieert van een lichte irritatie over een grasmaaier tot een geluidsniveau van bijvoorbeeld een naastgelegen snelweg. Met stress en slapeloosheid als gevolg, kan hierdoor zelfs gezondheidsschade ontstaan.

Maatregelen voor uw woning

Wilt u minder lawaai in uw woning, ga dan na hoe het geluid binnenkomt. Kozijnen, ramen en deuren kunnen de oorzaak zijn en dit is niet nodig. Schipper Kozijnen heeft voor u de juiste oplossing.

Geluidwerend glas

Geluidwerend glas werkt alleen als deze is afgestemd op het geluid. Voor vliegverkeer adviseert Schipper Kozijnen ander glas dan bijvoorbeeld voor treinverkeer of een drukker verkeersweg. Vaak wordt geluidwerend isolatieglas uitgevoerd met een extra brede spouw en gelaagd glas met daartussen 1 of meerdere folies. Laat u goed informeren welke uitvoering in uw situatie het beste is.

Ventilatieroosters en geluid

Elke woning moet goed geventileerd worden. Ventilatieroosters zorgen voor een natuurlijke ventilatie, maar laten ook geluid door. Schipper Kozijnen adviseert in situaties met geluidshinder om geluidwerende roosters toe te passen, de zogenaamde suskasten. Zo kunt u muisstil ventileren.

Montage met stelkozijn

Schipper Kozijnen monteert de kunststof en aluminium kozijnen altijd met een stelkozijn. Dit is een stelraam tussen het kozijn en de muur. Naast tocht houdt dit ook geluid tegen.

Meerpuntssluiting

De ramen en deuren worden bij Schipper Kozijnen standaard uitgevoerd met een meerpuntssluiting. Deze geluiddichte afsluiting zorgt ook nog eens voor een hoge inbraakwerendheid en voorkomt tocht.

Belangrijk!
Geluid kan via meer wegen uw woning binnenkomen. Een kozijn met optimale geluidwerende eigenschappen in een slecht geïsoleerde muur is niet voldoende om geluidhinder tegen te gaan.

Persoonlijk advies

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening. Onze mensen staan altijd voor u klaar met een kopje koffie en denken graag mee over oplossingen voor geluidhinder.