Sommige huiseigenaren in Groningen zijn getroffen door de aan gaswinning gerelateerde aardbevingen. Bent u één van deze huiseigenaren? Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft hier een subsidieregeling voor in het leven geroepen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u een subsidie krijgen tot maar liefst vierduizend euro voor investeringen in de woning die gericht zijn op duurzaamheid en isolatie.

Hieronder leest hoe het werkt en hoe u met deze subsidie nieuwe kozijnen in uw woning kunt laten plaatsen.

Voorwaarden Subsidie Waardevermeerdering

Heeft u schade aan uw huis door aardbevingen? Dan heeft u wellicht recht op de subsidie waardevermeerdering. Hiervoor moet u onder andere:

  • Ten minste €1000,- euro schade hebben
  • Documenten met bewijs van de schade kunnen overleggen.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden. De volledige lijst vindt u terug op deze pagina van het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De subsidie Waardevermeerdering loopt tot 1 februari 2025 in de huidige vorm door. 

Een uitgelezen kans om te verduurzamen

Schade aan het huis is natuurlijk heel vervelend. Uw huis is uw kasteel en biedt veiligheid en zekerheid. Als u dat ook in de toekomst wilt garanderen dan zijn de verschillende subsidies een goede kans om de zaken gelijk goed aan te pakken. Met de juiste investeringen kunt u zelfs de waarde van uw huis verhogen, wat uiteindelijk het doel is van deze subsidie.

Denk eens terug aan de periode voor de schade, was er sprake van tocht? Kou langs de ramen? Dit zijn belangrijke redenen om isolerend HR++(+) glas te overwegen. De plusjes bij deze aanduiding staan voor het aantal lagen glas. Voor HR++ zijn dat er 2 en voor HR+++ 3. Die glaslagen zorgen voor extra isolatie. Vooral omdat de ruimte tussen de lagen gevuld is met gas in plaats van lucht. Dat houdt de warmte nog beter vast.

Het aantal lagen glas stelt wel bepaalde eisen aan het kozijn. Meer glas betekent meer gewicht en de kozijnen moeten goed stevig blijven onder druk van het glas. Onze kunststof kozijnen zijn helemaal ingesteld op hoogrendementsglas, evenals onze aluminium kozijnen.

Met nieuwe kunststof of aluminium kozijnen wordt het dus een win-win-situatie: duurzamer én de waarde van huis verhogen.

Kunststof en aluminium versus hardhout

Onze specialisten kunnen u uitstekend adviseren over de opties voor nieuwe kozijnen. U geeft uw wensen aan ten aanzien van de isolatie en uw woonstijl en wij geven u de opties waar u uit kunt kiezen.

Wat betreft het materiaal heeft u keuze uit hardhout, aluminium en kunststof. Een keuze voor hardhout kan al heel duurzaam zijn. Het is echter wel een steeds duurdere keuze, zowel in aanschaf als in het onvermijdelijke onderhoud. Bij kunststof kozijnen of aluminium kozijnen heeft u enkel de investering voor het plaatsen. Onderhoud bestaat eigenlijk alleen uit schoonmaken, elke zes tot acht jaar schilderen hoeft niet meer. En door de uitgekiende productieprocessen is de duurzaamheid ongekend: een kunststof of aluminium kozijn kan zomaar zestig jaar mee en is daarna volledig recyclebaar. Alles bij elkaar een betere score dan hardhout. En wilt u toch graag een houtlook? Dat kan ook met kunststof kozijnen!

Voordelen van kozijnen van Schipper Kozijnen

Duurzaam en isolerend, het zijn de meest gehoorde voordelen van kunststof (en aluminium) kozijnen. Natuurlijk is het fijn dat de kozijnen lang meegaan en dat u minder hoeft te stoken. Maar er zijn meer voordelen. Wist u dat Schipper Kozijnen alle kozijnen zelf maakt? Geen eenheidsworst, maar exact het kozijn dat u het liefste in uw huis wilt zien. In de juiste kleur, stijl en vorm. En dan ook nog eens gemonteerd door ervaren vakmensen. En wat dacht u van veiligheid? Een goed gemonteerd kozijn is inbraakwerend en het gebruikte hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk ‘veilig wonen’.

Om al deze redenen zijn kunststof kozijnen of aluminium kozijnen de beste keuze voor waardevermeerdering van uw huis, wanneer ze toe zijn aan vervanging. Zeker wanneer u in Groningen woont en gebruik kunt maken van de subsidies die ter beschikking worden gesteld voor aardbevingsschade, kunt u deze gebruiken om uw woning structureel aan te pakken, met duurzame en veilige kozijnen. Dat verhoogt uw woongenot en vermeerdert de waarde bij verkoop.

Een lokale partner met meer dan vijftig jaar ervaring

Wilt u gebruik maken van de subsidie waardevermeerdering bij uw investering in nieuwe kozijnen van Schipper Kozijnen? Dan is het goed om te weten dat er een vestiging van Schipper Kozijnen in Groningen zit. Wij weten wat er speelt en hebben lokale kennis. In de praktijk blijkt dit vaak hard nodig om optimaal gebruik te maken van de beschikbare subsidies. Maak daarom nu een afspraak met een van de experts. Dit kan in onze showroom in Groningen of gewoon bij u thuis. We helpen u graag verder.