Waarom gaat de voordeur eigenlijk naar binnen open? Dit is een veelgestelde vraag van onze klanten. De achterdeur gaat bijvoorbeeld wel naar buiten toe open, waarom de voordeur dan niet? Die vraag beantwoorden wij hier voor eens en altijd. Handig en zo heeft u een mooi weetje tijdens de volgende barbecue.

Soms is een binnendraaiende voordeur verplicht

Als een woning direct grenst aan de openbare weg is een naar binnendraaiende voordeur verplicht. Die mag niet over de openbare weg opendraaien. Stel dat er net een auto voorbij komt, terwijl u de deur opent? Deze situatie geldt voor de meeste huizen natuurlijk niet. Toch zijn er andere belangrijke redenen waarom voordeuren naar binnen openen.

Een naar binnendraaiende voordeur is socialer

Bij een voordeur die naar buiten opent, zou u bij elk bezoek de deur in iemands gezicht kunnen duwen. Zeker als die persoon aan de andere kant even niet oplet. Om de goede vrede te bewaren, laat u uw voordeur naar binnen toe draaien.

Het is gewoon makkelijker

We brengen dingen door de voordeur naar binnen. Het is veel makkelijker om de voordeur open te duwen in plaats van open te trekken, als u bijvoorbeeld uw handen vol heeft met boodschappen. Het belangrijkste argument voor een binnendraaiende voordeur is echter uw veiligheid.

De voordeur naar binnen openen is veiliger

Een naar binnendraaiende voordeur is veel veiliger. Stel er staat een vervelend persoon voor de deur. Dan is het makkelijker om de deur snel dicht te duwen dan om hem dicht te trekken. Bovendien bent u minder kwetsbaar achter de deur. U hoeft die maar deels te openen, zeker als u onze inval kierstandbeveiliging installeert. Ontdek hier alle veiligheidsopties die wij leveren.

Als de voordeur naar binnen draait, zitten de scharnieren ook aan de binnenkant. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers. Bij onze deuren hoeft u zich hier echter nooit zorgen over te maken. Die voldoen altijd aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, inclusief beschermde scharnieren. Maar hier stoppen wij niet.

Comfort deur: 100 procent veilig en optimaal gemak

Met onze unieke comfort deur maken wij uw voordeur helemaal op maat met heel veel keuze. We bieden niet alleen extra anti-inbraak maatregelen maar ook opties zoals brede, bijna drempelloze deuren om makkelijker binnen te komen met een kinderwagen of een rolstoel.

Wilt u 100% gemak en veiligheid? Neem dan contact op met onze specialist.