Wij kunnen u alvast met twee berekenmethodes op weg helpen, zodat u niet voor te grote verrassingen komt te staan.

Kunststof kozijnen prijsmethode berekening

Allereerst zult u moeten bepalen hoeveel kunststof kozijnen u nodig heeft. Ieder nieuwbouwhuis of bestaand huis is verschillend, daarom is stap 1 het berekenen van de hoogte en breedte van de buitendeuren en raamkozijnen. U meet deze aan de voorgevel, achtergevel en wellicht zijgevel op en uiteraard de begane grond en eerste, tweede of derde verdieping. Er zijn twee manieren om de prijs van kunststof kozijnen te berekenen.

Prijsvoorbeeld per vierkante meter (m²)

De eerste prijsmethode is het optellen van alle vierkante meters van de raamkozijnen en buitendeuren en deze vermenigvuldigen met de prijs voor kunststof kozijnen per vierkante meter. Deze manier noemen we de vierkante meter prijsmethode. In de vierkante meterprijs worden alle kosten voor nieuwe kozijnen meegerekend, de installatie en de kosten voor materiaal.

Voor kunststof kozijnen in een voorgevel van een rijtjeswoning (ca.10 m²), ligt de prijs tussen de €900 en €1.000 per m². De prijs is afhankelijk van profieltype, kleur, glassoort, type voordeur, beslag en montagesituatie.

Deze methode is alleen maar te gebruiken voor een prijsindicatie. Voor een exacte kostenopgave is een goede inventarisatie nodig van uw wensen, voorkeuren en situatie. Op basis van een persoonlijk gesprek kunnen wij precies bepalen wat voor u de beste oplossing en prijs is voor het installeren van nieuwe kozijnen.

De tweede methode om de prijs van kunststof kozijnen te berekenen is door de prijs per kunststof kozijn te berekenen. In deze prijs zitten nog niet de installatiekosten of de kosten voor de materialen. Daardoor lijkt deze methode goedkoper dan de vierkante meter prijsmethode, let dus op dat u alle kosten in deze prijsberekening meeneemt. Deze methodes gelden natuurlijk ook als u aluminium kozijnen wilt kopen.

Dure kozijnen altijd het beste?

Toch blijft het berekenen van de juiste prijs voor uw kunststof kozijnen maatwerk. De duurste kozijnen hoeven niet perse de beste oplossing te zijn voor uw woning. Een gemiddelde prijs per vierkante meter zegt ook niets over uw wensen en eisen ten aanzien van uw nieuwe kozijnen. Wellicht wilt u extra geluidsdichte kozijnen omdat u in de stad woont of gaat u voor extra veiligheid. Allemaal factoren die zo persoonlijk zijn, dat ze niet in een gemiddelde prijs te vangen zijn.  Alleen een persoonlijke adviseur kan de echte prijs voor uw kunststof kozijnen bepalen.

Krijg snel een globale prijs

Bent u benieuwd wat een wat het ongeveer kost? Doorloop de Prijsindicator, beantwoord een aantal eenvoudige vragen en zie snel wat u ongeveer kunt verwachten.

Doe de Prijsindicator

Wilt u de exacte kosten weten voor uw persoonlijke situatie, vraag dan een offerte aan.

Offerte op maat

Laat onze adviseurs voor u een offerte op maat maken. Zij luisteren naar uw wensen, zodat u weet dat u de beste oplossing heeft voor de scherpste prijs. Vraag vrijblijvend online een offerte aan of bezoek een van onze showrooms bij u in de buurt.

Onze kunststof kozijnen zijn leverbaar door heel Nederland

Noord-Holland | Zuid-Holland | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Overijssel | Utrecht