Een draaikiepraam is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. De kiepstand wordt gebruikt voor ventilatie, het raam staat dan op een kiertje. Voor extra frisse lucht is het ook mogelijk om het raam of de deur helemaal open te zetten door middel van het draaisysteem.

Zowel in de zomer als in de winter is het fijn om uw draaikiepramen open te kunnen zetten. Onze kunststof draaikiepramen zijn standaard voorzien van een zomerstand (grote opening) en winterstand (kleine opening). Dit is de ruimte van de kier in de kiepstand van een kunststof draaikiepraam.

Instellen zomer- of winterstand

Het instellen van deze zomer- of winterstand kunt u gemakkelijk zelf doen. Aan de binnenkant van het kozijn zit een palletje waarmee u dit kunt regelen. In onderstaande instructievideo nemen we u stap voor stap mee:

 

Instellen van de winterstand

  1. Draai het raam open
  2. Trek de pal iets naar voren en draai deze met de opening naar boven
  3. Zet uw kozijn op de draaikiep stand, deze staat nu een klein beetje open.

Instellen van de zomerstand

  1. Draai het raam open
  2. Trek de pal iets naar voren en draai deze met de opening naar beneden
  3. Zet uw kozijn op de draaikiep stand, deze staat nu op de grote kiepstand (standaard).

 

Heeft u hulp nodig?

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening en bieden een garantie op onze producten van minimaal tien jaar. Voor onderhoud van uw kozijnen kunt u ook onze monteurs van Onderhoud & Reparatie inschakelen.