Geluidhinder is een subjectieve ervaring van mensen waarbij geluid als hinderlijk ervaren wordt. Hinder varieert van een lichte irritatie over een grasmaaier tot een geluidsniveau van bijvoorbeeld een naastgelegen snelweg. Met stress en slapeloosheid als gevolg, kan hierdoor zelfs gezondheidsschade ontstaan.

Maatregelen voor uw woning

Wilt u minder lawaai in uw woning, ga dan na hoe het geluid binnenkomt. Kozijnen, ramen en deuren kunnen de oorzaak zijn en dit is niet nodig. Schipper Kozijnen heeft voor u de juiste oplossing.

  1. Geluidwerend glas werkt alleen als deze is afgestemd op het geluid. Voor vliegverkeer adviseert Schipper Kozijnen ander glas dan bijvoorbeeld voor treinverkeer of een drukker verkeersweg. Vaak wordt geluidwerend isolatieglas uitgevoerd met een extra brede spouw en gelaagd glas met daartussen 1 of meerdere folies. Laat u goed informeren welke uitvoering in uw situatie het beste is.
  2. Elke woning moet goed geventileerd worden. Ventilatieroosters zorgen voor een natuurlijke ventilatie, maar laten ook geluid door. Schipper Kozijnen adviseert in situaties met geluidshinder om geluidwerende roosters toe te passen, de zogenaamde suskasten. Zo kunt u muisstil ventileren.
  3. Schipper Kozijnen monteert de kunststof en aluminium kozijnen altijd met een stelkozijn. Dit is een stelraam tussen het kozijn en de muur. Naast tocht houdt dit ook geluid tegen.
  4. De ramen en deuren worden bij Schipper Kozijnen standaard uitgevoerd met een meerpuntssluiting. Deze geluiddichte afsluiting zorgt ook nog eens voor een hoge inbraakwerendheid en voorkomt tocht.

Belangrijk

Geluid kan via meer wegen uw woning binnenkomen. Een kozijn met optimale geluidwerende eigenschappen in een slecht geïsoleerde muur is niet voldoende om geluidhinder tegen te gaan.