Heeft u in de winter ook last van kou en tocht in uw huis? Tocht is een combinatie van langs stromende lucht en te lage temperatuur. Oude en slecht isolerende kozijnen, draaidelen die niet meer goed afsluiten, verouderde beglazing en zeker enkel glas, kunnen hiervan de oorzaak zijn.

Met de juiste kozijnen en goede isolerende beglazing maakt u het in huis veel behaaglijker. Niet voor niets adviseren we om hoog rendementsglas (oftewel HR++ glas) toe te passen in ramen en deuren. Daarnaast maken we altijd gebruik van:

  • Wij monteren kunststof en aluminium kozijnen altijd met een stelkozijn. Dit rechthoekige of vierkante frame van hout vormt de verbinding tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Het ‘echte’ kozijn wordt tegen het stelkozijn geplaatst. Naast tocht houdt dit ook geluid tegen. 
  • Ramen en deuren worden bij Schipper Kozijnen standaard uitgevoerd met een meerpuntssluiting. Deze geluiddichte afsluiting zorgt ook nog eens voor een hoge inbraakwerendheid en voorkomt tocht.

Belangrijk: ventileren in uw woning

Frisse, schone lucht in uw woning is prettig en vooral gezond. Per dag produceren bewoners, huisdieren en planten vocht in een woning. De lucht raakt daarnaast vervuild door kookluchtjes. Ventilatie zorgt ervoor dat de vochtige en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Daarmee voorkomt u ook schimmel. Ventileren is dus een ‘must’ en goed voor uw gezondheid! Daarnaast warmt droge lucht sneller op, waardoor u minder energie verbruikt. Een goede manier om de woning te ventileren, is door de ventilatieroosters in de kozijnen altijd een stukje open te houden.

Let op: ventilatieroosters in combinatie met mechanische ventilatie kan trekking (tocht) veroorzaken.

Condens op het glas

Aan de buitenzijde

Condens aan de buitenkant van het isolatieglas komt voor in de nacht en vroege ochtend, bij een lage buitentemperatuur, een heldere hemel en weinig wind. Dit fenomeen is geen slechte eigenschap van het product, maar het gevolg van goede thermische isolatie.

In de spouw

Condens in de spouw van het isolatieglas is een teken dat de spouw niet meer afgedicht is en de isolerende werking van de beglazing niet meer gegarandeerd kan worden. De beglazing moet worden vervangen. Deze condensatie valt binnen de garantietermijn, mits er geen zichtbare breuk is.

Aan de binnenzijde

Condens aan de binnenzijde houdt verband met de temperatuur van de buitenlucht en de binnenlucht, en de luchtvochtigheid in de woning. Om deze condensatie te beperken moeten alle ruimtes voldoende verwarmd, geventileerd en/of geconditioneerd zijn.