Meldcodes voor subsidieaanvraag

Voor het aanvragen van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor het vervangen van glas heeft u de volgende meldcodes (een uniek kenmerk voor de maatregel, bestaande uit een letter- en cijfercombinatie) nodig:

Glassoort Type Ug-waarde Hoogte ISDE subsidie* Meldcode
HR++ glas (dubbel) Isolide Superplus 1.1-argon 1,2 W/m2k €23/m2 KA18513
HR+++ glas (triple) Trisolide Superplus 1.1-argon 0,7 W/m2k €65,50/m2 KA18517

De isolatiewaarde van beglazing wordt uitgedrukt in de Ug-waarde: Hoe lager deze waarde, hoe minder warmteverlies er optreedt en hoe beter de isolatie dus is van dat glas.

Let op: bovenstaande bedragen verdubbelen als u 2 of meer isolatiemaatregelen neemt. Of als u een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet. De Schipper Kozijnen subsidieverdubbelaar geldt alleen voor de glasisolatie.

Stappenplan subsidieaanvraag ISDE

U moet de maatregelen eerst laten uitvoeren, voordat u de subsidie kunt aanvragen. Dit mag alleen in een woning in Nederland. Voor de subsidie aanvraag heeft u een aantal documenten nodig o.a. de kozijnomschrijving, foto van de montage en de factuur. Lees hierover meer op de website van ISDE.

Het KVK nummer van Schipper Kozijnen is 05041082

Het type glas + meldcode en de aantal m2, kunt u terugvinden helemaal onderaan in onze offerte in het 'ISDE-subsidie blok'.

Let op: omdat bovenstaande gegevens in de offerte staan moet zowel de factuur als de offerte worden bijgevoegd als bijlage bij de ISDE aanvraag

ISDE subsidie aanvragen (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing)

Met de hoge energieprijzen is het aantrekkelijk om nu uw huis te verduurzamen. Met een goed geïsoleerd huis verbruikt u minder energie, waardoor uw energierekening omlaag gaat. En het is ook nog eens veel comfortabeler. 

Het vervangen van uw kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot de isolatiemaatregelen waarvoor overheidssubsidie aangevraagd kan worden. In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. 

Bij het vervangen van het glas voor een betere isolatie van een woning geldt: Hoe beter het isolatieglas isoleert en dus hoe meer energie wordt bespaard, hoe hoger de ISDE-subsidie. 

Let op: Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de isolatie aan de bestaande thermische schil worden toegevoegd. Nieuwbouw/uitbouw is dus van subsidie uitgesloten. Ook doe-het-zelvers komen niet voor subsidie in aanmerking, de maatregelen dienen namelijk door een erkend bouwbedrijf uitgevoerd te worden.

Schipper Kozijnen Subsidieverdubbelaar

Schipper Kozijnen verdubbelt tijdelijk de overheidssubsidie ISDE voor particulieren. Dat betekent dat we tot € 1.000* korting geven op de aanschaf van nieuwe kozijnendeuren en schuifpuien. Samen met de subsidie van de overheid is dat een voordeel van maar liefst € 2.000*. Vind hier meer informatie over de Subsidieverdubbelaar.

Heeft u hulp nodig?

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening. Onze mensen staan altijd voor u klaar om te helpen met de subsidieaanvraag, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.