Schipper groeit door! We zijn gestart met de bouw van een eigen distributiecentrum van 4.000 vierkante meter met kantoren (2x 700 vierkante meter) direct aan onze kozijnenfabriek met als doel onze klanten nog sneller en beter te bedienen. Met prefab oplossingen bijvoorbeeld waarbij kozijnen inclusief glas en stelkozijnen de fabriek verlaten. Hierdoor verkorten we de montagetijd aanzienlijk en zijn woningen veel sneller wind- en waterdicht.

Benieuwd hoe de bouw vordert? Volg op deze pagina de laatste updates.

December 2020

Ook het terras is af! Weinig onderhoud met composiet vlonderplanken. Ander voordeel is dat elke plank identiek is.

November 2020

Er wordt hard gewerkt aan onze nieuwe kantoren en wat wordt het prachtig! Bekijk een kleine compilatie van de afgelopen tijd.

Oktober 2020

De zonnepanelen zijn aangezet! Een bijzonder moment voor onze KAM/ICT manager Nico van Schagen en PakDeZon eigenaar Arjan Ottenbros. Een mooi project is afgerond, waarbij Klaver Technisch Bedrijf alle voorbereidingen op elektragebied heeft uitgevoerd. 

September 2020

Wat een prachtig eindresultaat, dat ziet er indrukwekkend uit! Inmiddels liggen ze er allemaal op, ruim 2.500 zonnepanelen met een totaal pv-vermogen van 840kWp. 

Augustus 2020

Tillen met de hand is niet meer nodig met de beglazingsputten in ons nieuwe distributiecentrum. Kozijnen verlaten hierdoor inclusief glas de fabriek, wat een mooie innovatie!

Hoe dat werkt?
Het kozijn wordt in een frame gespannen. Deze frames kunnen 1 meter in de put zakken en 1 meter boven de put uit stijgen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers niet hoeven te bukken of te rekken om hun werk te kunnen doen. Ideale werkhoogte dus.
Het glas wordt vervolgens met een vacuüm tilhulp in het kozijn geplaatst. Door een speciale verankering in het kozijn is het nu mogelijk om het kozijn mét glas in de gevel te monteren. Normaal gesproken komt het glas in het kozijn nadat deze in de gevel is geplaatst.

Juli 2020

Ondertussen wordt er hard doorgewerkt op het dak van onze fabriek en distributiecentrum. De eerste zonnepanelen liggen er op. In totaal komen er ruim 2.500 stuks die 815.000 kWh per jaar opwekken. Dat wil zeggen dat we 275 huishoudens zouden kunnen voorzien van stroom. Daarmee wordt een groot deel van het stroomverbruik van heel Schipper Kozijnen geleverd.

Juni 2020

En ook de vloer van het kantoorgedeelte van ons nieuwe distributiecentrum is gestort!

Mei 2020

Onze eigen aluminium kozijnen zijn in het kantoorgedeelte gemonteerd, inclusief zonwerend driedubbel glas dat zorgt voor een uitstekende isolatie. Zo blijft op warme dagen de warmte buiten en in de winter houdt het isolerende glas de warmte binnen. 

April 2020

De buitenkant van het distributiecentrum is zo goed als af. Alleen de gevels van het kantoorgedeelte nog. Binnen in het distributiecentrum is gestart met het leggen van de vloerisolatie, wat een ruimte!

23 april is de vloer gestort. Dat zag er indrukwekkend uit! Bijna 1.000 kuub beton, aangevoerd door 70 betonwagens. En dat alles nog steeds perfect volgens planning.

Maart 2020

Binnen zijn de beglazingsputten aangelegd en gestort. In deze putten komen straks frames waarin het kozijn opgesloten wordt. De frames kunnen 1 meter in de put zakken en 1 meter boven de put uit stijgen, dit om ervoor te zorgen dat medewerkers niet hoeven te bukken of te rekken om hun werk te kunnen doen. Ideale werkhoogte dus. Verder zijn het dak en de gevels van het distributiecentrum geheel dicht en zitten onze eigen aluminium kozijnen in de zijgevels. 

Februari 2020

Vlak voor de storm(en) wordt er nog hard op het dak gewerkt. Ook vanaf de A.C. de Graafweg wordt het pand steeds duidelijker zichtbaar.

Januari 2020

Na de kerstvakantie zijn we gestart met de staalconstructie van het kantoorgedeelte en het aanbrengen van de vloerplaten. Daarna volgde het plaatsen van de borstweringen, de gevels, de dakwerkzaamheden en de brandwerende tussenwand.

December 2019

Er gebeurt veel, dat is nu ook duidelijk zichtbaar vanaf de A.C. de Graafweg. Even met je ogen knipperen en de staalconstructie van het nieuwe distributiecentrum staat al bijna!

September 2019

Start van de heiwerkzaamheden. Eind september zaten alle 666 heipalen in de grond.

Augustus 2019

De eerste tekenen van de vorm en grootte van het distributiecentrum verschijnen inclusief de nieuwe randweg daaromheen.

Juli 2019

Voor extra opslag is er 1 hectare industriegrond aangekocht, grenzend aan het distributiecentrum.  De opslag van de kozijnen is verplaatst en er wordt gewerkt aan een nieuwe toegangsweg naar De Veken, waardoor we nog makkelijker bereikbaar zijn voor leveranciers.

April 2019

De oude situatie. De fabriek is in 2018 uitgebreid met 2000 vierkante meter.

Drone fotografie door: DroneLaps