Schipper groeit door! We zijn gestart met de bouw van een eigen distributiecentrum van 4.000 vierkante meter met kantoren (2x 700 vierkante meter) direct aan onze kozijnenfabriek met als doel onze klanten nog sneller en beter te bedienen. Met prefab oplossingen bijvoorbeeld waarbij kozijnen inclusief glas en stelkozijnen de fabriek verlaten. Hierdoor verkorten we de montagetijd aanzienlijk en zijn woningen veel sneller wind- en waterdicht.

Benieuwd hoe de bouw vordert? Op deze pagina volg je de laatste updates.

Juni 2020

En ook de vloer van het kantoorgedeelte van ons nieuwe distributiecentrum is gestort!

Mei 2020

Onze eigen aluminium kozijnen zijn in het kantoorgedeelte gemonteerd, inclusief zonwerend driedubbel glas dat zorgt voor een uitstekende isolatie. Zo blijft op warme dagen de warmte buiten en in de winter houdt het isolerende glas de warmte binnen. 

April 2020

De buitenkant van het distributiecentrum is zo goed als af. Alleen de gevels van het kantoorgedeelte nog. Binnen in het distributiecentrum is gestart met het leggen van de vloerisolatie, wat een ruimte!

23 april is de vloer gestort. Dat zag er indrukwekkend uit! Bijna 1.000 kuub beton, aangevoerd door 70 betonwagens. En dat alles nog steeds perfect volgens planning.

Maart 2020

Binnen zijn de beglazingsputten aangelegd en gestort. In deze putten komen straks frames waarin het kozijn opgesloten wordt. De frames kunnen 1 meter in de put zakken en 1 meter boven de put uit stijgen, dit om ervoor te zorgen dat medewerkers niet hoeven te bukken of te rekken om hun werk te kunnen doen. Ideale werkhoogte dus. Verder zijn het dak en de gevels van het distributiecentrum geheel dicht en zitten onze eigen aluminium kozijnen in de zijgevels. 

Februari 2020

Vlak voor de storm(en) wordt er nog hard op het dak gewerkt. Ook vanaf de A.C. de Graafweg wordt het pand steeds duidelijker zichtbaar.

Januari 2020

Na de kerstvakantie zijn we gestart met de staalconstructie van het kantoorgedeelte en het aanbrengen van de vloerplaten. Daarna volgde het plaatsen van de borstweringen, de gevels, de dakwerkzaamheden en de brandwerende tussenwand.

December 2019

Er gebeurt veel, dat is nu ook duidelijk zichtbaar vanaf de A.C. de Graafweg. Even met je ogen knipperen en de staalconstructie van het nieuwe distributiecentrum staat al bijna!

September 2019

Start van de heiwerkzaamheden. Eind september zaten alle 666 heipalen in de grond.

Augustus 2019

De eerste tekenen van de vorm en grootte van het distributiecentrum verschijnen inclusief de nieuwe randweg daaromheen.

Juli 2019

Voor extra opslag is er 1 hectare industriegrond aangekocht, grenzend aan het distributiecentrum.  De opslag van de kozijnen is verplaatst en er wordt gewerkt aan een nieuwe toegangsweg naar De Veken, waardoor we nog makkelijker bereikbaar zijn voor leveranciers.

April 2019

De oude situatie. De fabriek is in 2018 uitgebreid met 2000 vierkante meter.

Drone fotografie door: DroneLaps