Lange tijd moesten kunststof kozijnen het qua uiterlijk afleggen tegen houten kozijnen. Om die reden werd dan toch vaak maar gekozen voor hout, ook al gaf dat meer onderhoud.

De moderne kozijnen

Eén van de belangrijkste redenen dat tegenwoordig de kunststof kozijnen nog steeds aan populariteit winnen, is het uiterlijk. Dat is te danken aan de fabrikanten. Die hebben goed ingespeeld op de grootste bezwaren die de consument tegen de kunststof kozijnen had. Dat heeft erin geresulteerd dat de kunststof kozijnen van nu niet alleen onderhoudsvrij zijn en goed isoleren, maar ze zijn ook nog eens een lust voor het oog!

Ook aluminium kozijnen hebben weinig onderhoud nodig en gaan wel veertig tot zestig jaar mee! Een goede investering dus. Aluminium kozijnen hebben de strakke uitstraling van een stalen kozijnen. Ze geven een huis of gebouw een industriële en moderne look. Heeft u een klassieke, robuuste, moderne of een jaren ‘30 woning? Er is altijd een uitvoering en kleur die bij uw huis past.

Goed voor uw budget en duurzaam

Een netjes onderhouden kunststof of aluminium kozijn gaat tot wel 50 jaar mee. Daar kan geen houten kozijn tegenop. Plus het onderhoud is veel makkelijker en goedkoper. Eén of twee keer per jaar goed schoonmaken met een emmertje sop en u bent klaar! Er komt geen schuren of verven aan te pas.

Toch nog onderhoud?

Onderhoudsvrij wil niet zeggen dat de kozijnen door invloed van weer en wind niet vies worden. De 5-jaarlijkse schilderbeurt is dan wel niet nodig, maar even een doekje er over tijdens het ramenlappen, zorgt er voor dat ze er weer spik en span uitzien. Neem een paar keer per jaar echt even de tijd om de kozijnen goed onder handen te nemen, dan heeft  u er extra lang plezier van.