En dat de uitstraling en kwaliteit van kunststof en aluminium die van hout inmiddels overtreffen, hoeven we gelukkig steeds minder vaak uit te leggen. Maar is het nodig, dan doen we dat graag. Want we staan voor wat we maken.

Die kwaliteit, die zit ook in onze dienstverlening

We hebben oprechte aandacht voor onze klanten. Dat begint al bij de persoonlijke ontvangst  in één van onze showrooms. Liefst laten we ze meteen de fabriek zien. Kortom, we nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan zouden hebben gedacht. Vanaf de allereerste kennismaking nemen we klanten bij de hand. Dat geeft een goed gevoel. De aanpak, de uitvoering én de nazorg van de werkzaamheden moeten tot in de puntjes geregeld zijn. Duidelijke afspraken, daar moeten klanten op kunnen vertrouwen.

Onze klanten voelen die kwaliteit feilloos aan

En onze klanten zijn kritisch. Ze oriënteren zich uitgebreid en weten goed wat ze willen. Wij vinden dat alleen maar fijn. Het betekent immers dat ze bewuste keuzes maken. En dat ze durven vertrouwen op het goede gevoel dat ze bij ons ervaren. Wij zijn blij met dat vertrouwen en de waardering. Hun feedback vormt de basis voor voortdurende verbetering en vernieuwing. Want het is aan ons om de verwachtingen te blijven overtreffen. Elke nieuwe klantvraag inspireert ons om het morgen nóg beter te doen.

Dat goede gevoel, daar gaat het om

We begrijpen dat klanten soms tegen de werkzaamheden op zien. En of we nu op een zakelijk project werken of bij mensen thuis: we zijn er te gast. Onze monteurs weten dat de bezem net zo belangrijk is als hun gereedschap. Voor oude mensen halen ze graag de vitrages even weg. Of de plantjes. En mensen mogen ons altijd bellen met hun vragen. Ook na tien jaar. Als het om klantgerichtheid gaat zijn we nu eenmaal een beetje extreem. Want het is fijn als klanten achteraf opgelucht ademhalen. Maar we doen het pas echt goed als ze zich geen moment zorgen hebben gemaakt

Vakkundig & vindingrijk

De Schipper-lat ligt hoog. Onze mensen zijn bouwkundig onderlegd, creatief en trots op de mooie dingen die ze maken. Een stolpdeur met een valraam en twee vakken vast glas met een draai-kiep? Dan wordt het echt leuk. Een kozijn van Schipper herkennen ze meteen: dat is er een van ons. De sfeer is open, eerlijk en direct. Nuchter ook: operational excellence? Dat is gewoon een klus zonder opleverpunten geklaard. We werken graag met (technisch) goed opgeleide professionals. Ook zijn we zuinig op onze vakmensen, leiden ze het liefst zelf op. Jonge mensen die onderaan beginnen, als ‘handje’ en dan meegroeien. Zij zijn de toekomst van ons bedrijf.

Een familiebedrijf met meer dan 200 betrokken medewerkers

Met als thuisbasis Opmeer en showrooms door het hele land zijn we een grote werkgever. Eentje waar mensen met plezier werken, vaak al heel lang. We realiseren ons heel goed hoe bijzonder dat is. We investeren in onze medewerkers en onze organisatie, zodat we kunnen blijven ontwikkelen en groeien. Want de toewijding en het enthousiasme van onze mensen vormen de solide basis van ons succes. Samenwerken is bij ons echt samenwerken. En ja, we drinken in de pauzes samen koffie.  

Duurzaam, integer en sociaal

De wereld verandert en dat geldt ook voor Schipper Kozijnen. We zetten grote stappen. Die professionaliseringsslag is spannend. Maar we doen het zoals we alles doen: op de Schipper-manier. Met korte lijnen en vanuit een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Zo werken we nauw samen met De Verbinding, een fabriek voor doven en slechthorenden. We koesteren de waarden van het familiebedrijf dat we van oudsher zijn. Met mekaar en voor mekaar, zoals we dat hier zeggen. En daarmee bedoelen we net zo goed onze klanten.

Een mooi bedrijf met trotse medewerkers

Dat zijn we, en dat willen we blijven. Maar we hebben méér ambitie. Onze bekendheid in Noord-Holland is groot, maar de rest van Nederland ligt voor ons open. Het uitspreken van deze ambities gaat ons gelukkig steeds wat beter af. We blijven immers West-Friezen: nuchtere Hollanders met een gezonde ondernemingsgeest. Ook al zullen we dat nooit zo hardop zeggen, we doen samen heel stoere dingen. Kijk naar onze loyale klanten, de eigen fabriek, de showrooms door het hele land, de samenwerking met De Verbinding, de prachtige innovaties, de uitstekende resultaten en onze goede naam. Het maakt ons dankbaar en vol vertrouwen voor de toekomst.

Schipper Magazine - Jubileumuitgave

2019 was een bijzonder jaar voor Schipper, we vierden ons 50-jarig jubileum met o.a. deze speciale jubileumuitgave van het Schipper Magazine. Laat u vooral inspireren door de verhalen van klanten, de nieuwste trends en de mogelijkheden voor uw woning. Ook blikken we terug op 50 jaar historie.

Download hier het Schipper Magazine