Maak een afspraak
Vraag informatie aan

Of klassiek en industrieel samen gaan?

Zeker! Een klassieke woning uitbreiden met een strakke aluminium aanbouw. Het ligt misschien niet meteen voor de hand. Simon Besseling, adviseur bij Schipper Kozijnen, koos er wel voor. Een gewaagde beslissing met een oogverblindend resultaat.

“Ons huis stamt uit 1921. Een prachtige klassieke woning met ornamenten en kroonlijsten. Maar met twee opgroeiende kinderen werd de woonoppervlakte beneden wat klein. Zij vragen nu eenmaal meer ruimte dan kleintjes. We stonden voor de keus: gaan we verbouwen of verhuizen? Na lang twijfelen besloten we om te verkopen.”

Van verkoop naar aanbouw

“Met een verkoopbord in de tuin en een prachtige nieuwbouwwoning op het oog, bleven we toch twijfelen. Natuurlijk is een nieuwbouwwoning helemaal strak, helemaal af. Met het nieuwste van het nieuwste op elk vlak. Dat zouden we met onze huidige woning nooit bereiken. Maar in ons hart wilden we helemaal niet verkopen. Ons stekkie was ons teveel waard. Dus zagen we af van verkoop en ging ik aan de slag met ontwerp van een aanbouw. Als adviseur weet ik natuurlijk precies wat er op de markt is en wat de mogelijkheden zijn. Opties genoeg, maar onze voorkeur ging al snel uit naar zwart aluminium.”

Strak industrieel

“Aluminium is zo’n mooi materiaal. De slanke belijning, de industriële look. Prachtig. Maar natuurlijk is het best spannend om daarvoor te kiezen als je bestaande woning een klassieke uitstraling heeft. Daarom was het belangrijk elk detail uit te denken en te tekenen. Toen het ontwerp helemaal af was, schakelde ik een aannemer in met wie we bij Schipper vaker werken. Hij heeft de aanbouw casco opgeleverd met de fundering, het dak en de bouwkundige aansluiting. De rest heb ik zelf gedaan. Dat vond ik belangrijk, omdat ik alles ook zelf had uitgedacht. Alleen voor de plaatsing van de kozijnen schakelde ik één van onze monteurs in. We hebben alles exact volgens de tekeningen gerealiseerd. Stick to the plan was mijn motto.”

Opvallend én gewild

“Het resultaat is meer dan geweldig. Een sfeervolle, strakke aluminium aanbouw van 50 m2 waarmee we onze vloeroppervlakte op de begane grond hebben verdubbeld. Een prachtige combinatie met de klassieke elementen. Je ziet bij de aanbouw ook de vele mogelijkheden van aluminium. Zo hebben we een hoekkozijn dat maar liefst een meter de hoek omgaat. Dat kan met aluminium gewoon. De reacties die ik krijg zijn lovend. Van familie, vrienden én van klanten. Wanneer ze in de showroom komen en de foto van onze woning op mijn bureaublad zien, hoor ik vaak dat dit precies is wat ze zoeken. Natuurlijk ben ik dan trots. Een groter compliment kun je niet krijgen.”

 

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.