Maak een afspraak
Vraag informatie aan

ACA -dreven Utrecht

Voor de verduurzaming van de 362 woningen ACA flats in Utrecht realiseren we circa 1.300 duurzame gevelelementen. Voor Schipper Kozijnen is dit een van de grootste projecten in haar bestaan.

Schipper Kozijnen voert de werkzaamheden uit in opdracht van Hemubo. Begin 2018 schoof Schipper Kozijnen aan bij het bouwteam om mee te denken over een duurzame en efficiënte geveloplossing. “Wij werken regelmatig met Hemubo”, zegt directeur Jurian Tabbers van Schipper Kozijnen. “Met name als het om complexe woningbouwprojecten gaat, waarbij de impact op bewoners groot is. Als een van de grootste kozijnfabrikanten in Nederland werken we veel voor de particuliere markt. De kennis en ervaring die we daar de afgelopen decennia hebben opgedaan, wordt steeds vaker ook op projectniveau gevraagd.”

Nul op de meter

Op basis van de wensen van opdrachtgever Mitros werkte het bouwteam een gevelontwerp uit. De doorloopsnelheid van de werkzaamheden aan de woningen en het minimaliseren van de overlast voor de bewoners vormden een belangrijk onderdeel voor de opbouw van de gevel. Ook moest de flat voldoen aan de eisen van NOM-ready. Er lag een hoge ambitie voor de luchtdichtheid en de daarmee samenhangende qv10-waarde. Tabbers: “Op basis van deze randvoorwaarden kwamen we tot een duurzaam, gevelvullend element met kunststof kozijnen, hsb-elementen en eternit gevelbekleding.”

Strakke kozijnen in natuurlijk grijs

“Samen met Gevelconcept pakten we de realisatie van de gevelelementen op”, vervolgt Tabbers. “Vanuit architectonisch oogpunt is er door Door-Architecten gekozen voor eternit beplating met een structuur. Voor de afwerking van de kozijnen kozen we voor proCoverTec: een mat satijnen afwerking met een krachtige kleurlaag. Hiermee geven we de kozijnen een matte, strakke uitstraling in een unieke natuurlijke grijstint. De proCoverTec toplaag geeft de kozijnen een hoge  UV-bestendigheid, vervuilt minder en is makkelijker te reinigen.”


Snel slopen en monteren

In oktober 2018 maakte Schipper Kozijnen het eerste gevelelement voor de ACA-flats. Deze mockup stond model voor de rest van het project. Inmiddels is de montage in volle gang. Tabbers: “Om de bewoners zo kort mogelijk tot last te zijn, zijn de elementen kant en klaar gemaakt. Direct na het demonteren van de bestaande kunststof kozijnen, hijsen we de prefab-elementen in de gevel. De bestaande kunststof kozijnen die we eruit gehaald hebben, worden 100% gerecycled en als grondstof gebruikt voor nieuwe kunststof profielen. De nieuwe elementen zijn voorzien van speciale hijsogen, waardoor deze eenvoudig en zonder beschadigingen geplaatst kunnen worden. Als het element gemonteerd is dan is de gevel meteen wind en waterdicht.”

Logistieke operatie

Het hijsen en monteren van de gevelelementen is vooral een logistieke operatie. Schipper Kozijnen heeft te maken met grote elementen en een beperkte ruimte op de locatie en moet de elementen dus just-in-time aanleveren. Tabbers: “Bij het monteren is het eveneens zaak om de elementen, ondanks de maattoleranties, op één lijn te krijgen. Daarbij is het de kunst om voldoende speling in de elementen aan te brengen, zonder aan luchtdichtheid te verliezen.”Wensen bewoners

Bij renovaties en/of groot onderhoud gaat het om meer dan  alleen  techniek. “De bewoners zijn minstens zo belangrijk”, benadrukt Tabbers. “We zijn ons ervan bewust dat we in hun woning aan het werk zijn. We werken netjes en houden rekening met ogenschijnlijk kleine, maar voor de bewoner belangrijke zaken. Zo maken we bij de ACA-flats de gevelelementen zo veel mogelijk woonklaar. We werken ze aan de binnenzijde volledig af. Indien gewenst brengen we ook horren en/of rolgordijnen in allerlei kleuren aan.”

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.