Maak een afspraak
Vraag informatie aan

CJ-dreven Utrecht

Voor de verduurzaming van de 362 woningen CJ Dreven flats in Utrecht realiseren we circa 1.300 hoogwaardige en prefab gevelelementen.

Kort na de start van de ACA flats is Schipper Kozijnen aangesloten bij het overleg met Hemubo voor het vervolg hierop: “CJ-dreven”.  De duurzame en efficiënte geveloplossing die voor de ACA flats zijn uitgedacht, wilde het projectteam verbeteren en naar een nog hoger niveau tillen.

“Bij de ACA flats kwamen we er al snel achter dat we gezamenlijk een unieke prestatie leverden, maar dat er ruimte voor verbetering was. Naast de aanpassingen in het toenmalige ontwerp gingen we graag de uitdaging aan met Mitros, DOOR Architecten en Hemubo om onszelf in de volgende fase weer te overtreffen”, zegt Jappe Dekker van Schipper Kozijnen. 

Verbeteringen vertalen naar aangepast ontwerp

Op basis van de esthetische wensen van de opdrachtgever en architect werkte het bouwteam een nieuw gevelontwerp uit, met als doel een verbeterd “chassis”. Belangrijke verbeteringen die het team hierbij hebben doorgevoerd zijn een nog betere luchtdichting en meer stelruimte voor de uitvoering.
“Vanuit de architect kwam het verzoek om in dit ontwerp nog meer de nadruk op het bestaande grid te leggen. Dit hebben we benadrukt in het aluminium zetwerk welke tijdens de uitvoering op de gevelelementen bevestigd wordt. We moesten hierdoor nog meer de nadruk op de stelruimte leggen om de maattoleranties van de bestaande gevel op te vangen”.

 Kozijnen in speciale projectkleur

“De realisatie van de gevelelementen worden voor deze fase ook weer door onze partner Gevelconcept uitgevoerd” vervolgt Dekker. “Voor de kleurafwerking van de kozijnen kozen we voor mat satijn met een krachtige kleurlaag en een natuurlijke tint. Een unieke kleur specifiek voor dit project samengesteld door proCoverTec.

Doorloopsnelheid

In februari 2019 startte Schipper Kozijnen met de montage van de eerste gevelelementen. Dekker: “Om de bewoners zo kort mogelijk tot last te zijn werken we met kant en klare gevelelementen. Direct na het demonteren van de bestaande kunststof kozijnen hijsen we deze prefab-elementen in de gevel. Vervolgens worden de bestaande kunststof kozijnen die we eruit halen,  100% gerecycled en als grondstof gebruikt voor nieuwe kunststof profielen.  

Na het plaatsen van de elementen wordt als laatste stap het zetwerk  gemonteerd. Door de aanpassingen die gedaan zijn oogt het geheel nog strakker, met een prachtig eindresultaat tot gevolg.

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.