Maak een afspraak
Vraag informatie aan

Herenhuis Buiksloterdam

Een aantal pioniers kreeg hier enkele jaren terug de kans om individuele kavels te kopen waarop ze hun eigen droomhuis konden realiseren. Jan Dittmar (Dittmar architecten) kocht een van de kavels en realiseerde er het Herenhuis Buiksloterham. Zijn ambitie was om een herkenbaar en uniek Amsterdams huis te maken, waarin de karakteristieken van dit gebied samensmelten.

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Jan Dittmar
Aannemer Bot Bouw bv
Architect Dittmar Architecten
Oplevering 2016

Het robuuste metselwerk en de ranke metalen ramen zijn een eigentijdse vertaling van de industriële architectuur, die in de directe omgeving van het herenhuis nog aanwezig is. Ook de stapeling van steeds dezelfde ramen in de gevel herinnert aan dit industriële karakter.

Slanke raamprofielen

Uitermate geschikt in deze gevel zijn de aluminium ramen van de serie CS 38 van Reynaers. Dittmar: “Deze serie combineert een slank aanzicht, verfijnde profilering en goede thermische isolerende eigenschappen. Het was prima mogelijk in deze serie driedubbel glas toe te passen. We hebben nog even getwijfeld of we voor de variant met het platte aanzicht zouden kiezen maar ik ben blij met onze keuze voor de uitvoering met het neusje, die het kozijn meer verfijning geeft.”

Dit project was genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2016.

 

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.