Maak een afspraak
Vraag informatie aan

Klantverhaal - Ons droomhuis in Bergen

Eigenhandig een huis bouwen op de plek van je dromen? Laat dat maar aan Josine en Bas Hemrika over. De één bruist van de ideeën en is een kei in organiseren. De ander is gezegend met engelengeduld en twee rechterhanden. Het resultaat? Een persoonlijk huis mét vakantiegevoel in Bergen.

'' Van top tot teen gestript'' 

Het bestaande huis werd van top tot teen gestript. Bas: “Alleen de muren bleven overeind. Alles hebben we geïsoleerd, vernieuwd en naar het hier en nu getrokken. Zelfs de dakpannen hebben we stuk voor stuk schoongemaakt en weer teruggeplaatst.” Aan de achterkant kwam een moderne aanbouw in dezelfde basisvorm als het huis: met een puntdak. Josine: “In het bestaande huis hebben we drie slaapkamers en twee badkamers gerealiseerd, de keuken en woonkamer kwamen in de aanbouw.”

Binnen en buiten

“De basis van het ontwerp was dat we buiten en binnen zoveel mogelijk in elkaar wilden laten overlopen”, verduidelijkt Josine. “Vandaar de drie grote puien met schuifdeuren in het ontwerp. In feite bestaan de ‘buitenmuren’ aan de tuinkant bijna volledig uit glas. Om het nog specialer te maken loopt één van de puien helemaal door tot in de punt.

Aluminium kozijnen

Bas: “We beseften maar al te goed dat dit een behoorlijke uitdaging voor de kozijnenleverancier zou zijn. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan bij de keuze voor kozijnen. Alle mogelijkheden hebben we onderzocht. Al snel kwamen we erachter dat we door de vorm en de grootte van de puien het beste voor aluminium kozijnen konden kiezen.”

“In tegenstelling tot hout en kunststof, kun je aluminium kozijnen vrijwel zo groot maken als je wilt”, vult Josine aan. “Bovendien heeft aluminium precies de uitstraling die we voor ogen hadden. Na een bezoek aan de Kawneer-fabriek in Harderwijk, waar de profielen worden vervaardigd, wisten we het zeker: we gaan voor matzwarte aluminium kozijnen met een fijne structuur.”

Niet standaard

Bas: “Niks aan ons huis is standaard, alles moest op maat worden gemaakt. En omdat we aan de kust wonen – met vaak zwaardere weersomstandigheden – moesten de kozijnen met extra staal worden verstevigd.

We hadden dus niet zomaar een kozijnenfabrikant nodig, maar ééntje die echt met ons mee kon denken. Na wat rondkijken kwamen we bij Schipper Kozijnen terecht. Ook omdat we van vrienden en kennissen goede verhalen hadden gehoord. Na een bezoek aan de showroom waren we overtuigd: er werd goed geluisterd en doorgevraagd. Ons project leek hen een fantastische uitdaging die ze graag met ons wilden aangaan.”

Kers op de bouwtaart

Josine: “Ook de jongens die bij ons kwamen inmeten waren super enthousiast. Ze snapten helemaal waarom wij als een blok voor deze plek waren gevallen en vonden het tof om de klus te helpen klaren. De kozijnen waren eigenlijk de kers op de bouwtaart: we konden pas gaan wonen als die erin zaten. Toen het team van Schipper een paar maanden later kwam, mét indrukwekkend hijsmaterieel om alles op zijn plek te krijgen, hielden we onze adem in. Wat waren de schuifpuien groot! Zou het wel passen? Pfff.. de monteurs vonden het zelf ook spannend. Zéker toen het kozijn met de punt aan de beurt was. Het was passen en meten geblazen, maar… uiteindelijk pasten de kozijnen tot op de millimeter. Echt geweldig! Die avond hebben we een flesje bubbels opengetrokken.”

Ook geinteresseerd in aluminium kozijnen?

In wat voor huis je ook woont, of gaat wonen, één ding is zeker: aluminium kozijnen zijn ongelooflijk veelzijdig. Bij Schipper Kozijnen hebben we aluminium kozijnen voor elke woonstijl en elk huis. We helpen je graag de perfecte keuze te maken. 

Wilt u de exacte kosten weten voor uw persoonlijke situatie, vraag dan een offerte aan.

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.