Maak een afspraak
Vraag informatie aan

Missiehuis Hoorn

In opdracht van M.J. de Nijs Projectontwikkeling heeft RU+PA het ontwerp gemaakt voor vier moderne horizontaal gelede appartementsgebouwen met in totaal 109 woningen op het landgoed van het oude Missiehuis in Hoorn.

Het Missiehuis kent een rijke historie. Het gebouw deed dienst als school. Begin vorige eeuw werden hier jonge missionarissen klaargestoomd voor hun levensdoel. Zo ook de oprichter van Schipper Kozijnen, Hil Schipper. Dat is bijzonder!

Aan de Berkhouterweg krijgt Hoorn met het Missiehuis een statige entree. De door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten zorgvuldig ingedeelde en ingerichte tuinen omringen het historische gebouw en de woonblokken. Verrassend en divers, perfect in harmonie met de geschiedenis, de omgeving en elkaar. Een levendig landgoed. Groen en sereen. Stemmen zullen weerklinken in de kapel, waar plaatsgemaakt wordt voor kleinschalige horeca. Jonge mensen, vol verwachtingen en dromen, worden voorbereid op hun maatschappelijk leven. Net als vroeger.

Woongebouwen in parkachtige setting

De gebouwen staan in het park achter het oude missiehuis, waardoor de setting binnen het terrein uniek is. Rekening houdend met nabijgelegen wegen wordt zoveel mogelijk geluid geweerd en wordt er een groen parkachtig, geluidsluw binnen-gebied gerealiseerd. De appartementsgebouwen zijn zo ontworpen dat er maximaal voordeel behaald wordt van het zonlicht, doordat alle woningen op een zuid-, west- of oostgevel georiënteerd zijn, met ruime balkons.

Energieneutraal

Het project heeft een EPC-waarde van 0. Om dit te behalen is er gekozen voor drievoudige beglazing, mechanische ventilatie met warmte terugwinning en douchewater warmte terugwinning, een grond warmtepomp en zonnepanelen. Verder wordt het gebruik van de op het terrein aanwezige elektrische deelauto’s gestimuleerd, die door de bewoners tegen een aantrekkelijke prijs kunnen worden gehuurd.

Dynamisch gebouw

De parkachtige setting, technische kwaliteit en lichte sfeer van materiaal in wit beton, licht grijs metselwerk, crème- of antraciet kleurige natuursteen en champagne- of antraciet kleurige aluminium kozijnen vormen de basis van het project (SL38, SL38 Cubic en CS77 van Reynaers).

Zo ontstaat er een duurzaam, modern ensemble van gebouwen met een lichte en optimistische uitstraling achter het monumentale rode bakstenen Missiehuis.

Meer informatie: www.missiehuishoorn.nl

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.