Maak een afspraak
Vraag informatie aan

The Mayor Amstelveen

In Amstelveen, aan de A9, wordt gewerkt aan de transformatie van voormalig KPMG kantorencomplex tot een luxueus woongebouw met internationale allure: ‘The Mayor’. De oude kozijnen worden vervangen door meer dan 10.000 m2 stijlvolle, duurzame en onderhoudsarme aluminium kozijnen.

Meer dan 10.000 m2 aluminium kozijnen voor The Mayor:
(Visueel) comfort in optima forma

In Amstelveen, vlakbij het stadshart en aan de A9 wordt gewerkt aan de transformatie van voormalig KPMG kantorencomplex ‘De Bovenlanden’ tot een luxueus woongebouw met internationale allure: ‘The Mayor’. Om het gebouw geschikt te maken voor haar nieuwe functie en om een optimaal wooncomfort te borgen, worden alle gevels en daken geïsoleerd. Ook worden de oude blauwe kozijnen vervangen door meer dan 10.000 m2 stijlvolle, duurzame en onderhoudsarme aluminium kozijnen van Schipper Kozijnen. In totaal levert en monteert het gerenommeerde Noord-Hollandse familiebedrijf circa 2.700 kozijnen en schuifpuien, 700 glazen geluidsschermen en 700 glazen doorvalbeschermingen voor dit project, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande gevelsparingen. Naast een luxueuze uitstraling én een optimaal bewonerscomfort staan een maximale daglichtintreding, veiligheid, zonwering en bestrijding van geluidsoverlast hierbij centraal.

 “Wij zijn al in een vroeg stadium door bouwcombinatie UBA - de Nijs Amstelveen v.o.f. bij de transformatie betrokken, om mee te denken over de bouwkundige detailleringen“, vertelt Jappe Dekker, Hoofd Verkoop Zakelijke Markt bij Schipper Kozijnen. “De bestaande sparingen zijn zorgvuldig ingemeten. Ook hebben we meegedacht over hoe we met zo min mogelijk arbeid en materiaal een perfecte aansluiting op de bestaande constructie konden garanderen. Omdat dit een transformatie van kantoren naar luxe woningen betreft, hebben we nadrukkelijk aandacht besteed aan daglichtintreding en geluid. Hoe kunnen we voldoende daglichtintreding in alle ruimtes waarborgen? En hoe kunnen we met behulp van geluidsschermen bevestigd aan de kozijnen de geluidsbelasting aan de snelwegzijde onder de grenswaarden uit het Bouwbesluit houden? Op basis van alle wensen, eisen én onze bevindingen, kennis en expertise hebben we de detaillering verder uitgewerkt en afgestemd in 3D/BIM. Ook hebben we meegebouwd aan de modelwoning, waardoor kopers goed inzicht kregen in hun toekomstige woning én waardoor een optimum in circulariteit, duurzaamheid, montagetijd en prijs ontstond.”

Fraaie afwerking, optimale luchtdichting

“In dit project monteren wij aluminium kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, op basis van de aluminium profielen van Kawneer”, vertelt Dekker. “Alle kozijnen worden aan de buitenzijde uitgevoerd in zwart. Aan de binnenzijde wordt een zwarte of witte coating aangebracht. Alle te openen delen worden uitgevoerd met verdekt liggend beslag en scharnieren, waardoor een fraaie afwerking én optimale luchtdichting perfect samenkomen. De schuifpuien – met afmetingen tot 3 x 2,5 meter (bxh) en vleugelgewichten tot 300 kilo – zijn door ons voorzien van een innovatieve soft close techniek, waardoor geluidsoverdracht tijdens het sluiten wordt voorkomen. Deze techniek hebben wij in nauwe samenwerking met onze hang- en sluitwerkleverancier en de bouwcombinatie ontwikkeld.”

HR++ glas in verschillende uitvoeringen

Alle kozijnelementen worden volledig beglaasd op het project aangeleverd, waardoor de doorloopsnelheid wordt verhoogd. Gekozen is voor HR++ glas in verschillende uitvoeringen, aldus Dekker. “Zo is bij de 700 geluidsschermen aan de gevel een extra heldere coating toegepast, om weerspiegeling te voorkomen.” Belangrijk was ook dat de geluidsschermen bewasbaar moesten zijn door de bewoners. Bovendien mochten de schermen de daglichttoetreding niet belemmeren. “Om hieraan te kunnen voldoen, hebben we in eigen beheer slanke en bewasbare schermen ontwikkeld met een low-iron (extra heldere) beglazing. De diverse onderdelen zijn geprint op onze eigen 3D printer. Bijvoorbeeld om de juiste maatvoeringen en aansluitingen te testen.”

Aan de zonzijde wordt de beglazing voorzien van een specifieke zonwerende coating die de warmte van de zon tegenhoudt, zonder in te boeten aan daglichttoetreding. Last-but-not-least wordt in dit project uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. Om de bestaande gevelsparingen maximaal te benutten en toch een optimale veiligheid én daglichttoetreding te garanderen, plaatst Schipper Kozijnen glazen doorvalbeschermingen in de onderste 40 centimeter van de draaikiepramen. Ook deze doorvalbeschermingen zijn uitgevoerd in extra helder low-iron glas, zodat de luxueuze uitstraling ook hier naar het allerhoogste niveau wordt getild.

Tekst: Stedenbouw - Lieke van Zuilekom

Geïnteresseerd?

Deel deze pagina

Waarom Schipper Kozijnen

55 jaar vakmanschap
en kwaliteit
1
We zijn een Noord-Hollands familiebedrijf met oprechte aandacht voor haar klanten. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht zouden hebben.
Eerlijk advies en
goede begeleiding vanaf het aller 1e moment
2
Vanaf de eerste kennismaking nemen we u bij de hand en is het voortdurend duidelijk wat u van ons mag verwachten, maar we doen het pas echt goed als u zich geen moment zorgen heeft gemaakt.
Eigen productie
en eigen opgeleide monteurs
3
Elk kozijn, elke deur, elke schuifpui die onze fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. We staan voor wat we maken en monteren met eigen opgeleide vakmensen.
Meer dan 200 vakkundige,
creatieve en enthousiaste medewerkers
4
De toewijding en betrokkenheid van onze mensen vormt de solide basis van ons succes. De aanpak, de uitvoering én de nazorg, we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Minimaal 10 jaar garantie
en levenslange service
5
Op onze producten zit standaard minimaal 10 jaar garantie, op montage zelfs 15 jaar zodat u nog jaren zorgeloos kunt genieten. En u kunt altijd een beroep doen op onze eigen servicedienst.