Patronen of afdrukken op het glas

Het komt voor dat op vochtig glas een afdruk zichtbaar wordt. Deze afdrukken/patronen worden veroorzaakt door onder andere vingerafdrukken, etiketten, zuignap, kitresten, siliconenbestanddelen. De afdrukken/patronen kunnen duidelijker zichtbaar worden ten gevolge van dauw, regenwater en het schoonmaken van de ruiten. Goed om te weten: ze doen géén afbreuk aan de kwaliteit van het glas en vallen dus ook niet onder de garantie.

Bovenstaande verschijnselen kunnen worden verholpen met een glas- of keramiek-polijstmiddel (o.a. Clean-X), maar is ook met een vloeibaar schuurmiddel zoals van het merk Cif, Jif, Vim of Perfect, simpel op te lossen. Wel moet de ruit geheel ontdaan zijn van eventueel vuil/zand om krassen te voorkomen, en dan stevig poetsen.

Hier vindt u nog meer tips over het schoonmaken en onderhouden van kozijnen, dakkapellen en meer.

Ets-strepen op de beglazing

Op het glas aan de buitenzijde kunnen strepen ontstaan. Deze zogenaamde etsstrepen worden veroorzaakt door regenwater dat langs de gemetselde gevelstenen of het betonnen oppervlak loopt en vervolgens langs het glas. Dit water bevat kiezelzuur dat op het glas hecht. Hierdoor ontstaan strepen op het glas, die lastig te verwijderen zijn. Door de beglazing tenminste enkele keren per jaar schoon te maken, voorkomt u dat kalkhoudende stoffen het glas aantasten. Geëtst glas valt niet onder de garantie.

Heeft u hulp nodig?

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Voor vragen over het onderhoud van uw glas en/of kozijnen kunt u ook onze monteurs van Onderhoud & Reparatie inschakelen. 

Aanvraag onderhoud, reparatie of upgrading