Slimme consumenten kiezen steeds vaker voor kunststof kozijnen. Deze zijn eigenlijk niet meer van houten kozijnen te onderscheiden, maar hebben veel meer voordelen ten opzicht van hun hout. Zo isoleert een kunststof kozijn goed en is het materiaal minder snel aan erosie onderhevig. Weer of geen weer, kunststof kan wel tegen een stootje. 

Groot voordeel

Het grootste voordeel van het kiezen voor kunststof is misschien wel het onderhoud. Met kunststof bent u verzekerd van lage onderhoudskosten. Een houten kozijn moet om de zes à acht jaar opnieuw geschilderd worden. Een kunststof kozijn hoeft dat niet. Wilt u een kunststof kozijn echter goed onderhouden, dan is er een ding waar u goed op moet letten; het schoonmaken.

Kunststof kozijnen eenvoudig te reinigen

Kunststof kozijnen verlangen niet veel van hun eigenaar. Een vochtige doek met een sopje is vaak al voldoende. Elke keer als u de ramen lapt, kunt u hetzelfde sop gebruiken om uw kozijnen mee af te nemen. Een paar keer per jaar is vaak al voldoende. Woont u aan de kust dan is het verstandig dit wel vaker te doen. Het reinigen van kunststof is dus heel eenvoudig, maar let er wel op dat u geen schuurspons gebruikt of bijtende schoonmaakmiddelen.

Gebruik alleen neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals:

  • Afwasmiddel
  • Allesreiniger
  • Glasreiniger
  • Reinigingsmiddel speciaal voor kunststof kozijnen

Achterstallig onderhoud

Onderhoudsarm wil niet zeggen dat de kozijnen door invloed van weer en wind niet vies kunnen worden. Wie niet zo vaak de zeem ter hand neemt en gaat schoonmaken, loopt het risico op groen uitslaande kozijnen. Ondanks dat kunststof hard en sterk materiaal is, is het wel onderhevig aan bepaalde weersinvloeden. Wie het kunststof niet regelmatig reinigt, loopt kans op (vuil)aanslag. Wij raden u dan ook aan uw kozijnen minimaal 2 keer per jaar schoon te maken, zo kunt u jarenlang genieten van uw nieuwe kozijnen.

Download Handleiding