Het installeren van nieuwe kunststof kozijnen met HR dubbel of triple glas is een slimme maar ook grote investering. Het startbedrag kan een drempel zijn, ook al verdient de investering zich na een tijdje terug door besparingen op de energierekening. Woningeigenaren kunnen gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling voor de isolatie van de eigen woning.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een schatting. De exacte subsidiebedragen en voorwaarden bij één of 2 (of meer) maatregelen vindt u op de website van RVO.

Schipper Kozijnen Subsidieverdubbelaar

Schipper Kozijnen verdubbelt tijdelijk de overheidssubsidie ISDE voor particulieren. Dit beteken dat we tot € 1.000* korting geven op de aanschaf van nieuwe kozijnendeuren en schuifpuien. Samen met de subsidie van de overheid is dat een voordeel van maar liefst € 2.000*. Klik hier om naar onze actiepagina te gaan.

*afhankelijk van de oppervlakte glas + kozijn in de woning. Voor een gemiddelde tussenwoning kunt u uitgaan van ongeveer 24m2 glas en kozijn. Kijk voor de actuele subsidiebedragen en voorwaarden op de website van RVO.

Leningen voor particulieren

Wilt u goedkoop geld lenen om te isoleren omdat u geen spaargeld heeft of omdat u geld achter de hand wilt houden? Met de Energiebespaarlening voor eigenaren van een koopwoning kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen tot 60.000 euro betalen geen rente over hun lening. Daarnaast verhoogt het Nationaal Warmtefonds de maximale leenbedragen en kunnen mensen zonder leenruimte nu maximaal 10.000 euro rente- en (deels) aflossingsvrij lenen bij het Warmtefonds.

Bespaarlening voor de VvE 

Als VvE kun je aan de slag met de verduurzaming van het appartementencomplex met de VvE Energiebespaarlening. De VvE sluit een lening af zodat energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening wordt onderdeel van de VvE bijdrage. En je profiteert direct: het energieverbruik gaat omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd. Lees hier meer over de engergiebespaarlening voor de VvE: VvE Energiebespaarlening - Warmtefonds.

Subsidie isolatie woningen VVE (SVVE)

Op 23 januari 2023 opende de Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars. Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Door uw gebouw en appartement(en) te isoleren kunt u als VvE energie besparen. Vanaf één maatregel kunt u al subsidie aanvragen. Bekijk hier de SVVE: subsidie voor verduurzamingsmaatregelen (rvo.nl).

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening en bieden een garantie op onze producten van minimaal tien jaar. Graag denken onze adviseurs met u mee over de subsidiemogelijkheden voor uw woning. Neem eens contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.