Om verbetering van uw woning te stimuleren geeft de overheid subsidie op tal van maatregelen gericht op verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing. Voor 2020 zijn de subsidieregelingen vernieuwd. Nieuwe kunststof kozijnen in uw woning plaatsen is zo’n duurzame maatregel.                 

Subsidies en leningen voor particulieren

Eerdere subsidies bleken succesvol en daarom is in 2019 een nieuwe subsidieregeling vastgesteld. Door de overheid is een bedrag beschikbaar gesteld van 84 miljoen. De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is er voor eigenaar en bewoner en loopt tot en met 31 december 2020. Er zijn een aantal voorwaarden waar de aanvraag aan moet voldoen. Lees deze eerst goed voordat u de aanvraag indient: alle voorwaarden voor de SEEH

Hieronder alvast de belangrijkste voorwaarden:

  • De woning is uw eigendom en hoofdverblijf
  • U laat minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoeren
  • U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019. 

Bij de subsidiemaatregel op nieuwe kunststof kozijnen gaat het om de combinatie met HR++ glas of Triple glas of panelen. De kozijnen moeten een maximale U-waarde hebben van 1,5 W/(m²·K). 

Leningen voor particulieren

Wilt u goedkoop geld lenen om te isoleren omdat u geen spaargeld heeft of omdat u geld achter de hand wilt houden? Met de Energiebespaarlening voor eigenaren van een koopwoning kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Subsidies en leningen voor Verenigingen van Eigenaren, Woningcoöperaties en Woningbouwverenigingen

Speciaal voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporatie is er de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE. In dit geval geldt de subsidie voor de volgende onderdelen:

  • Energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur
  • Energiebesparende maatregelen

Ook hier is de subsidie van toepassing bij aankoop van nieuwe kunststof kozijnen gecombineerd met HR++ glas of op triple-glas of panelen. VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022.

Interessant zijn ook de laagrentende leningen voor VVE’s voor verduurzaming van woningen die u kunt aanvragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Kijk voor informatie hierover op VvE Energiebespaarlening.

Meer informatie

Neem eens contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.