Schipper Kozijnen verdubbelt tijdelijk de overheidssubsidie ISDE voor particulieren. Dat betekent dat we t/m 15 juli tot € 1.000* korting geven op de aanschaf van nieuwe kozijnen, deuren en schuifpuien. Samen met de subsidie van de overheid is dat een voordeel van maar liefst € 2.000*.

*afhankelijk van de oppervlakte glas + kozijn in de woning. Voor een gemiddelde tussenwoning kunt u uitgaan van ongeveer 24m2 glas en kozijn. Kijk voor de actuele subsidiebedragen en voorwaarden op de website van RVO.

Huis verduurzamen met subsidie voor dubbel en triple glas

Met de hoge energieprijzen is het aantrekkelijk om nu uw huis te verduurzamen. Met een goed geïsoleerd huis verbruikt u minder energie, waardoor uw energierekening omlaag gaat. En het is ook nog eens veel comfortabeler. 

Het vervangen van uw kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot de isolatiemaatregelen waarvoor overheidssubsidie aangevraagd kan worden. In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. 

Extra voordeel met Subsidieverdubbelaar Schipper Kozijnen

Schipper Kozijnen verdubbelt de overheidssubsidie op glasisolatie tot een maximum van 45 m2. Wanneer u minder dan 8 m2 heeft aan glas + kozijn komt u niet in aanmerking voor de subsidie van de overheid. Bij ons krijgt u bij minder dan 8 m2 aan glasoppervlakte altijd € 150 korting

Bereken uw subsidie (ISDE) voor dubbel en triple glas

Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Uw kozijn telt dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

  Subsidiebedrag per m2 ISDE (uitgevoerd vanaf 1-1-2023)
HR++ glas (minimaal 8 m2 - maximaal 45 m2)  
HR++-glas U ≤ 1,2 € 23
Panelen in kozijn U ≤ 1,2 € 10
Isolerende deur Ud ≤ 1,5 € 23
   
Triple glas (minimaal 8 m2 - maximaal 45 m2)  
Triple glas U ≤ 0,7 € 65,50
Panelen in kozijn U ≤ 0,7 € 45
Isolerende deur Ud ≤ 1,0 € 65,50
   

Let op: bovenstaande bedragen verdubbelen als u 2 of meer isolatiemaatregelen neemt. Of als u een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet. De Schipper Kozijnen subsidieverdubbelaar geldt alleen voor de glasisolatie.

Voor het aanvragen van de ISDE subsidie heeft u meldcodes nodig van het glas, bekijk deze op onze meldcode pagina.  

We helpen u graag

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening en bieden een garantie op onze producten van minimaal tien jaar. Graag denken onze adviseurs met u mee over de subsidiemogelijkheden voor uw woning. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Onze specialisten staan voor u klaar.

ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Het vervangen van uw kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot deze maatregelen om uw huis te verduurzamen. 

Energiebespaarlening

Heeft u geen spaargeld om te isoleren of wilt u geld achter de hand houden? Het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen met de Energiebespaarlening voor eigenaren van een koopwoning van het Nationaal Warmtefonds. De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt. Voor VvE's is er de speciale VvE Energiebespaarlening.

0% lening voor mensen met kleinere portemonnee

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000 betalen geen rente als ze een nieuwe Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. De 0% rente geldt bij goedgekeurde aanvragen dan voor de volledige leenperiode.Daarnaast verhoogt het Nationaal Warmtefonds de maximale leenbedragen en kunnen mensen zonder leenruimte nu maximaal 10.000 euro rente- en (deels) aflossingsvrij lenen bij het Warmtefonds.