Een schuifpui is erg praktisch en erg mooi. Doordat een schuifpui voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, haalt u het licht van buiten in uw woonkamer én creëert u een ruimtelijk gevoel in huis. Door het vele gebruik of door de tand des tijds kan het zijn dat uw schuifpui wat stroever gaat lopen. Er zijn twee manieren om uw stroeflopende schuifpui weer soepel te laten te lopen door de rails.

Schuifpui loopt zwaar door vuil

Omdat de rail van uw schuifpui op grondniveau ligt, is het onvermijdelijk dat er vuil in de rail terechtkomt. Vuil tussen de rail kan de oorzaak zijn dat uw schuifpui zwaar loopt en het is daarom belangrijk dat u uw rail goed schoonhoudt. Het grootste gedeelte van het vuil kan door middel van de stofzuiger worden verwijderd. Voor een grondige schoonmaak haalt u de pui er even uit en maakt u de rollen van de schuifpui goed schoon. De rail dus alleen droog en schoonhouden, NIET smeren of inspuiten met een siliconenspray. Het is wel raadzaam om het slot van uw schuifpui af en toe te smeren.

Schuifpui loopt stroef door versleten wieltjes

Een andere oorzaak van een zware schuifpui kan zijn dat de wieltjes versleten zijn. In de meeste gevallen is het dan tijd om deze wielstellen te vervangen zodat uw deur weer soepel open en dicht gaat. Dit kunt u het beste laten uitvoeren door professionals. Schipper Kozijnen heeft een eigen afdeling Onderhoud & Reparatie met ervaren monteurs die dit voor u kunnen doen. Het schoonmaken van de rail kan dan gelijktijdig worden gedaan.