Glas is een zeer veelzijdig product, in zeer veel soorten verkrijgbaar en met uiteenlopende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Warmte-isolatie is daar wellicht de meest bekende van, maar ook zonwering, geluidswering, brandwering etc. is mogelijk met glas. Glas kan ook bijdragen aan uw persoonlijke veiligheid en de beveiliging van u en uw eigendommen.

Wat is veiligheidsglas?

Heeft u een woning met een groot glasoppervlak? Denk bijvoorbeeld aan een deur, schuifpui of een kozijn tot aan de vloer? Dan adviseren wij u om veiligheidsglas toe te passen. Dit glas bestaat uit twee ruiten met een folie ertussen. Wanneer het glas breekt door steenworpen, slagen of stoten, blijven de glasscherven aan de folie vastzitten. De kans om gewond te raken of schade door brekend glas is nihil. Bovendien is het goed isolerend én houdt het inbrekers buiten de deur.

Toepassing van veiligheidsglas

In het bouwbesluit wordt geadviseerd in bepaalde situaties veiligheidsglas toe te passen. E.e.a. volgens de Nederlandse Norm (NEN 3569) “Veiligheids- beglazing in gebouwen”. Lees hier meer over NEN 3569.

Al ruim 50 jaar ervaring

Uiteraard zal Schipper Kozijnen u adviseren over veiligheidsglas bij uw aankoop van bijvoorbeeld een aluminium schuifpui of kunststof tuindeuren. Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé kozijnenspecialist. Onze mensen staan altijd voor u klaar met een kopje koffie om uw van persoonlijk advies te voorzien.

Maak een afspraak