Als huiseigenaar draait u zelf op voor alle kosten die uw woning met zich meebrengt. Dit kan aardig oplopen. Een mooie manier om dan geld te besparen is op uw energierekening. In veel woningen ontbreekt het nog vaak aan goede isolatie. Dat kost u een hoop geld aan stookkosten en het is ook nog eens slecht voor het milieu. Voor een betere isolatie van uw woning en een lagere energierekening zijn kunststof en aluminium kozijnen een uitstekende oplossing.

Wind- en waterdichtheid

Van alle type kozijnen isoleren kunststof en aluminium kozijnen verreweg het beste. Bovendien zijn onze kozijnen voorzien van een KOMO-certificering. Dit garandeert een perfecte wind- en waterdichtheid. Dat is geen overbodige luxe met het onstuimige weer in ons land. Zeg maar dag tegen koude en tochtige ruimtes. U zit heerlijk behaaglijk binnen wanneer buiten de wind raast en de regen tegen de ramen slaat.

Dubbel glas, triple glas en aluminium of kunststof kozijnen

Isoleer uw huis nog beter door het juiste hoogrendementsglas (HR) te nemen in combinatie met kunststof of aluminium kozijnen. HR++ glas isoleert extra door een speciale coating en gasvulling. Het isoleert 2 keer zo goed als standaard dubbel glas en maar liefst 5 keer beter dan enkel glas. Wilt u nog een stap verder gaan, dan is er HR+++ of triple glas. Dit heeft 3 isolatielagen en isoleert zelfs nog meer dan dubbel HR glas. Kunststof of aluminium kozijnen in combinatie met HR++ of HR+++ glas zijn een investering die zichzelf terugbetaalt door een lagere energierekening.

Vereniging van Eigenaren en het plaatsen van aluminium of kunststof kozijnen

Als u een appartement heeft, dan moet u voor een betere isolatie en het plaatsen van kunststof of aluminium kozijnen rekening houden met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Omdat u een gebouw deelt, zijn er zaken waar u gezamenlijk over beslist. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid, onderhoud en schoonmaak van de openbare ruimtes en de gevel. Het onderhoud en plaatsen van nieuwe kozijnen valt ook bijna altijd onder de bevoegdheid van de VvE. Het is dan zaak dat u met uw VvE in overleg gaat. Dit vergt extra werk, maar daarnaast zijn er ook financiële voordelen te behalen.

VvE: Leningen en subsidies voor energiebesparing

Er zijn duidelijke baten als u deel uitmaakt van een VvE. Zo bent u voordeliger uit door gezamenlijk in te kopen. Daarnaast zijn er subsidies die alleen beschikbaar zijn voor VvE’s:

De Energiebespaarlening

Het Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt aan VvE’s leningen via de Energiebespaarlening voor energiebesparende maatregelen. Het beschikbare budget is maar liefst 300 miljoen euro.S

Subsidies voor isolatiemaatregelen

Daarnaast zijn er aantrekkelijke subsidies voor isolatieprojecten, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis. Ook is er een subsidie voor advies over energiebesparing, isolatie en de begeleiding van de VvE tijdens het proces.

Tips om uw VvE te overtuigen

De VvE is een mini democratie. Iedere huiseigenaar heeft stemrecht. Om een meerderheid te krijgen voor uw fantastische idee, hebben we enkele tips:

Overtuig leden al voor de VvE-bijeenkomst

Maak ideeën openbaar en bespreek die met de andere leden van de VvE. Overtuig ze al voor de VvE-bijeenkomst. Een goed begin zijn uw directe buren.

Benadruk de voordelen

Noem de vele voordelen van kunststof en aluminium kozijnen en wat en de andere bewoners hiermee bereiken:

  • Iedere bewoner bespaart een hoop geld op de energierekening.
  • Alle woningen blijven aangenaam warm.
  • Het bespaart de VvE op onderhoudskosten.
  • Het is goed voor de waarde van de woning door een betere uitstraling en positie op het energieprestatiecertificaat.
  • Het is goed voor het milieu.

Laat concrete cijfers zien

Maak duidelijk wat de totale investering is, hoeveel subsidie uw VvE kan aanvragen en wat de verwachte besparing per jaar is. De Energiescan van VvE Belang brengt dit allemaal helder voor u in kaart.

Nodig een expert uit

Schipper Kozijnen is de expert in het adviseren en helpen van VvE’sEen specialist van ons komt graag naar een VvE-bijeenkomst of een bewonersavond om informatie te geven over kozijnen en het beantwoorden van eventuele vragen.

Ontzorging van uw VvE met Schipper Kozijnen

Het beter isoleren van een gebouw met kunststof en aluminium kozijnen is een grote klus en investering. Om uw VvE hierin bij te staan en te ontzorgen, hebben we een speciale VvE-afdeling. Wat bieden wij u?

  1. Een vast aanspreekpunt via onze woonconsulent.
  2. Ondersteuning en voorlichting bij bewonersbijeenkomsten.
  3. Demonstratie van proefmodellen en een proefwoning.
  4. Een statusmeting ter ondersteuning van het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
  5. Een bouwkundige rapportage, inclusief warmtescan.

Wilt u geld besparen op uw energierekening? Neem dan contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.