Waar staat VvE eigenlijk voor?

VvE staat voor Vereniging van Eigenaars, waarbij de bewoners van een appartementencomplex behoren tot de eigenaars. Onderhoud en andere belangen van het appartementsgebouw wordt door de VvE geregeld.

Waarom heeft Schipper Kozijnen een speciale VvE tak opgericht?

Bewoners en leden van een VvE hebben over het algemeen geen technische ervaring en willen meestal niet in het bestuur vanwege veel gedoe en een hoop tijd. Als dan de kozijnen of schuifpuien moeten worden vervangen, zoekt men een betrouwbare partner. Daar kunnen wij dus bij helpen! We leveren met persoonlijk advies een totaaloplossing voor alle gevelelementen, zonder tussenkomst van een aannemer. Alles met betrekking tot renovatie, service, onderhoud en reparatie, kunnen wij regelen.

Wat houdt de VvE service van Schipper Kozijnen in?

Wij kunnen de VvE ontzorgen van A-Z als het gaat om de kozijnen, schuifpuien en vliesgevels. Denk hierbij aan de ramen van de woningen, maar ook bijvoorbeeld de centrale entree van een appartementengebouw. We demonteren, repareren, monteren en vervangen. Om alle wensen van de verschillende leden te horen en om bepaalde punten toe te lichten, zijn wij bijvoorbeeld aanwezig bij de vergaderingen van de VvE of bij een bewonersavond. Hierdoor kunnen we een vertaalslag maken naar de bewoners. Bij elke opname die we doen, maken we een planning. Daarmee houden we elke bewoner ik op de hoogte wanneer we bepaalde werkzaamheden gaan uitvoeren.

Wat is de meest gestelde vraag bij een aanvraag?

Men wil vaak het comfort verhogen en de stookkosten verlagen. Zeker ook omdat tegenwoordig de huizen en gebouwen CO2 zuinig en duurzaam moeten zijn. Woningen moeten voldoen aan het zogenaamde milieulabel. Ook willen bewoners graag van periodiek schilderwerk af, elke vijf jaar opnieuw de schilder laten komen, kost veel geld.

Moeten alle leden akkoord gaan?

Om aanspraak te maken op het gespaarde geld van de VvE moet er wel een akkoord zijn, maar mocht je echt jouw eigen kozijnen willen laten vernieuwen dan kan dat ook buiten de VvE om. Men vraagt dan vaak eerst een offerte aan, zodat men kan gaan sparen met de VvE. Bewoners die eerder en met eigen geld de kozijnen of schuifpuien willen laten vervangen, kunnen dan toch gebruik maken van de collectiviteitskorting volgens de offerte. Vervolgens wordt er een inventarisatie gemaakt van bewoners die mee willen doen. Men kan dan toch de kozijnen en schuifpuien laten vervangen zonder het potje van de VvE hiervoor te gebruiken, gebruik maken van de collectiviteitskorting en toch de richtlijnen van het gebouw aanhouden.

Wij hebben kozijnen van een onbekend merk, kunnen jullie dan toch onderhoud plegen?

Dat is zeker mogelijk. Ook voor kozijnen zonder keurmerk doen we onderhoud. Uiteraard lopen we de kozijnen en schuifpuien dan wel grondig na, zodat we weten hoe de staat is en waar eventueel onderhoud nodig is. Onze offertes passen we aan de taal van de VvE aan: eenvoudig, overzichtelijk en ondersteund door visualisaties.