Daarmee bespaart u op onderhoudskosten. Bovendien zorgt de isolerende werking van onze kozijnen voor minder stookkosten. Goed voor het milieu én voor uw maandlasten.

Duurzaam bouwloket

Energieloket Duurzaam BouwloketSchipper Kozijnen is als samenwerkingspartner geselecteerd door het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket werkt alleen samen met gecertificeerde en kwalitatieve bedrijven die een hoogwaardige kwaliteit leveren en daarnaast ook nog kunnen garanderen.

De website van Duurzaam Bouwloket geeft informatie over alle maatregelen die een particulier woningeigenaar kan treffen om de kwaliteit van zijn woning te verbeteren en energie te besparen. Door de telkens toenemende woonlasten voor particulieren wordt dit met de dag interessanter. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl om te zien wat zij voor u kunnen doen.

Van de website: 'Of het vervangen van de kozijnen de juiste stap is om mee te beginnen is afhankelijk van een aantal factoren. Wij raden het aan om de kozijnen direct te vervangen op het moment dat je nog in het bezit bent van oude kozijnen met enkele beglazing. Je gaat dit gelijk merken in het comfort en op de energienota. Daarnaast zorgt het ook voor een betere woningwaarde. Als de kozijnen nog in een goede staat zijn adviseren wij om eerst te kijken naar andere isolerende maatregelen of enkel het vervangen van de beglazing.'

Wat is de Energiebespaarlening?

Met de aantrekkelijke Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u energiebesparende investeringen voor uw woning financieren tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim in isolerende deuren en kozijnen met hoogrendementsglas en maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis!

Meer wooncomfort, lagere energielasten, waardebehoud– of vermeerdering van uw woning en u draagt een steentje bij aan het milieu.  Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lening op www.energiebespaarlening.nl

Hergebruik en recycling

Wij zijn als VMRG en VKG Keurmerk leverancier lid van Stichting Recycling VKG en ALU-ECO. Deze lidmaatschappen borgen dat al het aluminium en kunststof dat vrijkomt bij sloop of renovatie kan worden gerecycled.

Schipper Kozijnen is ook een verzamelpunt voor deze materialen. Zo krijgen oude kozijnen weer een nieuw leven.

Greenline

Door toepassing van Calcium Zink (CaZn) in de grondstof, in plaats van lood, is het K-VISION systeem minder milieubelastend. Tevens verhoogt de toevoeging van CaZn de krasvastheid en weerbestendigheid.

Duurzaam én Sociaal ondernemen

Schipper Kozijnen coördineert zijn activiteiten op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) via 3P’s: People, Planet, Profit (In Nederlands vrij vertaald: Mens, Milieu en Economie).

Dit resulteert in:

  • Producten van hoge kwaliteit, die daardoor lang mee gaan.
  • Door gebruik van duurzame materialen, weinig onderhoud.
  • Afval beperken tot een minimum en gescheiden verwerking. Zie bijvoorbeeld het CO2-certificaat 2017 vlakglas
  • Gebruik van groen stroom en maatregelen om energieverbruik te verlagen. Zie onze milieubarometer
  • Zorgen voor optimale arbeidsomstandigheden voor al onze medewerkers (fabriek, showrooms, kantoren en montageplekken).
  • Sponsoring van lokale sociale- en sportevenementen.
  • Arbeidskansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: doven bij De Verbinding BV.

Met een product van Schipper Kozijnen steunt u een sociaal initiatief

Schipper Kozijnen werkt voor de productie van schuifpuien en dakkapellen samen met De Verbinding BV. In deze unieke fabriek maken dove werknemers producten van hoge kwaliteit. Hier is op de werkvloer gebarentaal de voertaal.

De fabriek is een succesvol initiatief van Stichting De Verbinding BV met een maatschappelijke missie: doven en slechthorenden aan werk helpen voor het opbouwen van een beter bestaan, zoals een eigen woning kopen en het stichten van een gezin. Ook u kunt hier uw steentje aan bijdragen! Lees hier meer over De Verbinding BV