Waarom is het belangrijk om uw woning te verduurzamen?

Een duurzame woning is niet alleen voordelig voor het milieu maar ook voor uzelf. Met een duurzame woning wordt het wooncomfort verhoogd (minder tocht, minder vocht, minder kou) en bespaart u op de energiekosten. Er wordt tegenwoordig veel gepraat over CO2-uitstoot. Die is veel te hoog en moet drastisch naar beneden. Wist u dat zo’n tien procent van de CO2 uitstoot in Nederland afkomstig is van woningen? Als we er met z’n allen voor zorgen dat we minder energie verbruiken - en dus minder CO2 uitstoten - dan zal moeder aarde daar heel blij van worden. De aarde warmt dan minder snel op en dat betekent dat onze (klein)kinderen ook nog van de natuur kunnen genieten. Maar er zijn meer voordelen. Een energiezuinig huis is veel meer waard dan een ‘gewoon’ huis. Onderzoek van VastgoedLAB, Tilburg University en TU Eindhoven heeft uitgewezen dat een woning met energielabel A zelfs € 12.000 meerwaarde heeft ten opzichte van een woning met energielabel D. Daar komt nog bij dat een woning met een hoger energielabel veel beter verkoopbaar is. Kortom: het verduurzamen van uw huis is altijd een goed idee.

Welke manieren zijn er om je woning te verduurzamen?

U kunt uw woning op verschillende manieren verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van het dak, de vloer, de muren en het glas. Denk daarnaast aan het plaatsen van een warmtepomp of zonnepanelen. Qua wooncomfort en budget kunt u het beste beginnen met het vervangen van de kozijnen voor kunststof of aluminium kozijnen inclusief HR++ of triple glas. Daarmee gaat het woongenot er in één keer flink op vooruit. Ten eerste krijgt de woning qua uiterlijk natuurlijk een fantastische upgrade. Altijd fijn! En ook niet onbelangrijk: vanwege de uitstekende isolatie van kunststof en aluminium kozijnen gaan de woonlasten flink omlaag. Verder zult u veel meer wooncomfort ervaren, want tocht en vocht zijn voortaan verleden tijd. Met kunststof en aluminium kozijnen is de ventilatie altijd goed geregeld. Bovendien gaan ze super lang mee én hebben ze weinig onderhoud nodig.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Er zijn heel wat subsidiemogelijkheden als het gaat om het verduurzamen uw woning. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Als je als particulier je huis wilt verduurzamen, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).
 • De belangrijkste voorwaarden om voor de ISDE-subsidie in aanmerking te komen zijn dat de aanpassingen door een bouwinstallatiebedrijf gedaan moeten worden en dat je de factuur eerst zelf moet betalen. Verder moet je zelf in het betreffende huis wonen en moet het huis je ‘hoofdverblijf’ zijn.
 • Als huiseigenaar moet je minimaal twee zaken in huis aanpassen om recht op subsidie te hebben. Dit mogen twee isolatiemaatregelen zijn, bijvoorbeeld de aanschaf van HR++glas en dakisolatie, maar ook twee verschillende maatregelen, bijvoorbeeld de aanschaf van HR++ glas en de installatie van zonnepanelen.
 • Je krijgt per vierkante meter een vast bedrag vergoed, waarbij een minimum en een maximum voor het aantal vierkante meters geldt. Gemiddeld wordt zo’n twintig procent van de totale kosten vergoed.
 • Het plaatsen van triple glas of HR++ glas of een combinatie geldt als isolatie. Let op: bij plaatsing van triple glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen voor isolerende kozijnen, zoals kunststof kozijnen.
 • Het maximale glasoppervlak waarover je subsidie kunt aanvragen is 45 vierkante meter. Het minimale glasoppervlak is 10 vierkante meter, dit geldt ook als je beide glassoorten combineert.
 • Per gemeente zijn er aanvullende subsidies. Kijk dus altijd even welke regelingen er in jouw gemeente van kracht zijn. Dit kun je bijvoorbeeld checken via de energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Duurzaam bouwloket

Schipper Kozijnen is als samenwerkingspartner geselecteerd door het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket werkt alleen samen met gecertificeerde en kwalitatieve bedrijven die een hoogwaardige kwaliteit leveren en daarnaast ook nog kunnen garanderen.

De website van Duurzaam Bouwloket geeft informatie over alle maatregelen die een particulier woningeigenaar kan treffen om de kwaliteit van zijn woning te verbeteren en energie te besparen. Door de telkens toenemende woonlasten voor particulieren wordt dit met de dag interessanter. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl om te zien wat zij voor u kunnen doen.

Van de website: 'Of het vervangen van de kozijnen de juiste stap is om mee te beginnen is afhankelijk van een aantal factoren. Wij raden het aan om de kozijnen direct te vervangen op het moment dat je nog in het bezit bent van oude kozijnen met enkele beglazing. Je gaat dit gelijk merken in het comfort en op de energienota. Daarnaast zorgt het ook voor een betere woningwaarde. Als de kozijnen nog in een goede staat zijn adviseren wij om eerst te kijken naar andere isolerende maatregelen of enkel het vervangen van de beglazing.'

Wat is de Energiebespaarlening?

Met de aantrekkelijke Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u energiebesparende investeringen voor uw woning financieren tegen een lage rente. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim in isolerende deuren en kozijnen met hoogrendementsglas en maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis!

Meer wooncomfort, lagere energielasten, waardebehoud– of vermeerdering van uw woning en u draagt een steentje bij aan het milieu.  Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lening op www.energiebespaarlening.nl

Hergebruik en recycling

Wij zijn als VMRG en VKG Keurmerk leverancier lid van Stichting Recycling VKG en ALU-ECO. Deze lidmaatschappen borgen dat al het aluminium en kunststof dat vrijkomt bij sloop of renovatie kan worden gerecycled.

Schipper Kozijnen is ook een verzamelpunt voor deze materialen. Zo krijgen oude kozijnen weer een nieuw leven.

Greenline

Door toepassing van Calcium Zink (CaZn) in de grondstof, in plaats van lood, is het K-VISION systeem minder milieubelastend. Tevens verhoogt de toevoeging van CaZn de krasvastheid en weerbestendigheid.

Duurzaam én Sociaal ondernemen

Schipper Kozijnen coördineert zijn activiteiten op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) via 3P’s: People, Planet, Profit (In Nederlands vrij vertaald: Mens, Milieu en Economie).

Dit resulteert in:

 • Producten van hoge kwaliteit, die daardoor lang mee gaan.
 • Door gebruik van duurzame materialen, weinig onderhoud.
 • Afval beperken tot een minimum en gescheiden verwerking. Zie bijvoorbeeld het CO2-certificaat 2017 vlakglas
 • Gebruik van groen stroom en maatregelen om energieverbruik te verlagen. Zie onze milieubarometer
 • Zorgen voor optimale arbeidsomstandigheden voor al onze medewerkers (fabriek, showrooms, kantoren en montageplekken).
 • Sponsoring van lokale sociale- en sportevenementen.
 • Arbeidskansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: doven bij De Verbinding BV.

Met een product van Schipper Kozijnen steunt u een sociaal initiatief

Schipper Kozijnen werkt voor de productie van schuifpuien en dakkapellen samen met De Verbinding BV. In deze unieke fabriek maken dove werknemers producten van hoge kwaliteit. Hier is op de werkvloer gebarentaal de voertaal.

De fabriek is een succesvol initiatief van Stichting De Verbinding BV met een maatschappelijke missie: doven en slechthorenden aan werk helpen voor het opbouwen van een beter bestaan, zoals een eigen woning kopen en het stichten van een gezin. Ook u kunt hier uw steentje aan bijdragen! Lees hier meer over De Verbinding BV