Wat een prachtige publicatie in The Art of Living! Een mooi voorbeeld van hoe onze slanke steellook aluminium kozijnen deze woning een stoere en industriële uitstraling geven. Het lijken net stalen kozijnen, maar ze zijn óók nog eens duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm. 

Onderstaand enkele delen uit het artikel:

Ontwerp

Centrumeiland IJburg is het zelfbouweiland van Amsterdam. De toekomstige bewoners krijgen er de kans om hun eigen droomwoning te bouwen, naar eigen smaak.

De eigenaars wilden nieuwbouw, maar waren ook gecharmeerd van de oude karakteristieke grachtenpanden. En dus besloten ze om een geabstraheerd grachtenpand te bouwen met een eigen, industrieel karakter.

Ambacht van vroeger

Het ambacht van vroeger is overal in de woning terug te vinden. Met name de metselaars verstonden hun vak goed volgens de architect. “Zij wisten op een traditionele manier te metselen, zonder dat de stalen lateien te zien zijn. We hebben specifiek gelet op de details van het ambacht. De aluminium kozijnen van Schipper Kozijnen hebben een speciaal profiel dat de oude stalen kozijnen nabootst, maar wel met de voordelen van een totaal geïsoleerd kozijn.”

Bekijk het hele artikel uit The Art of living