Vorig jaar ontstond bij Bouwbedrijf Ooijevaar in Alkmaar het idee om rond de feestdagen ’geluk te delen en te vermenigvuldigen’. Alle medewerkers kregen een kerstpakket mee voor iemand anders, ‘iemand die het verdient’. Schipper Kozijnen heeft zich, samen met 25 andere bedrijven uit Noord-Holland aangesloten bij dit prachtige initiatief. Samen geven onze medewerkers 3,265 kerstpakketten weg. 

Wie verdient een pakket?

Maar liefst 100 kerstpakketten heeft Schipper Kozijnen om weg te geven. Dat lijken er veel, maar met een totaal van bijna 250 medewerkers, is dit misschien wel te weinig. Want iedereen weet toch wel iemand die het pakket verdient!

  • Het kan iemand zijn die een zwaar jaar heeft gehad door tegenslag, ziekte, verlies of ongeval.
  • Iemand die afgelopen jaar veel voor jou of voor een ander heeft gedaan en veel steun heeft gegeven.
  • Ook kan het neerzetten van een bijzondere prestatie een reden zijn om aan iemand een pakket te geven.
  • Misschien zijn het zelfs meerdere mensen, bijvoorbeeld van een vrijwilligersorganisatie, die regelmatig in touw is om het leven van de medemens een stukje zonniger te maken.

Enkele reacties

Susanne heeft het pakket aan Ineke (buurvrouw en vriendin van haar moeder) overhandigd. Zij vond het ontzettend lief dat er aan haar gedacht was. 'Mijn kerst is al onvergetelijk, dankjewel!!'

Ook de moeder van George was blij verrast. Ze staat altijd voor iedereen klaar en iedereen is welkom.

'Vanmorgen werd ik enorm verrast door mijn buren. Zij kwamen mij een kerstpakket aanbieden omdat ik dit verdien. Wat een enorm mooi gebaar! Ik wil daarom ook Schipper Kozijnen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt met hun sympathieke actie.'