In de fabriek van Schipper Kozijnen in Opmeer zijn opnames gemaakt voor het RTL Z programma ‘Nederland Maakt Het’. In deze aflevering wordt uitleg gegeven over EZ-GO, een applicatie die helpt met het verbeteren van de productieomgeving bij Schipper Kozijnen. Deze door EZ Factory ontwikkelde app wordt ook door grote internationaal opererende bedrijven zoals Friesland Campina en Heineken gebruikt.

Wanneer op tv

Wat een middag filmen in de fabriek en interviews met de betrokken partijen oplevert zal te zien zijn op tv. In de televisie uitzending van ‘Nederland Maakt Het’ op RTL Z zal te zien zijn hoe de EZ-GO applicatie precies werkt en hoe het de productieomgeving van Schipper kozijnen verbetert. De uitzendingen zijn op zondag 27 oktober rond 16:00 uur, dinsdag 29 oktober rond 10:30 en vrijdag 1 november rond 15:30 uur te zien op RTL Z.

Bekijk het item:

Wat is de winst

Het is belangrijk dat wij een goed product afleveren. We willen de klant alleen een kozijn leveren dat voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen. Om dit te waarborgen worden in de fabriek vaak papieren instructies en checklists gebruikt door de operators. Zo groeit het aantal lijstjes die nodig zijn om productie te maken. Dit is onoverzichtelijk waardoor belangrijke taken vergeten kunnen worden. Hier was dus ruimte voor verbetering. Met behulp van de EZ-GO app is onze productie efficiënter geworden en hebben onze producten een nog betere en constantere kwaliteit.

Wat doet de app

Door het gebruik van de EZ-GO app worden papieren checklijsten en instructies overbodig en is er automatisch een onderhoudshistorie van de machines. Deze rapportages geven het management inzicht in de uitvoering van onderhoudstaken en geven de operators aan hoe zij moeten handelen bij afwijkingen. Vervolgens kan er door de operators worden bijgestuurd, mocht dit nodig zijn. Dit alles komt ten goede van de veiligheid van de mensen, de productiviteit van de machines en de kwaliteit van het product.