We hebben met ons 100% circulaire kunststof kozijn van K-VISION de Rethink Award in de categorie Recycling gewonnen! We zijn super trots dat we zo nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van deze wereldprimeur. Wat eerst nog een droom was, hebben we met wat uitdagingen onderweg uiteindelijk toch waar kunnen maken.

Een onafhankelijke vakjury heeft 42 inzendingen beoordeeld en K-VISION ReFrame unaniem als winnaar gekozen. 

De jury:  
"Het is bijzonder dat K-VISION een wereldprimeur heeft. De jury is het er unaniem over eens dat K-VISION op de troepen vooruitloopt en daarmee een belangrijke voortrekkersrol vervult.
K-VISION ReFrame sluit geheel aan bij deze generatie van bouwen. Licht, duurzaam en onderhoudsarm. Door de ontwikkeling van ReFrame zullen op termijn meer bedrijven overstappen op kunststof kozijnen die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast prijst de jury het feit dat het kozijn al in de praktijk wordt toegepast in projecten. K-VISION ReFrame is marketingtechnisch een sterk concept. Het is doordacht vanuit klant perspectief! K-VISION speelt met ReFrame goed in op de wensen van aannemers en de consument, door de kozijnen in verschillende vormen en kleuren aan te bieden. Het is namelijk lastiger op gerecyclede materialen in verschillende kleuren te verkrijgen, maar als het gaat om kozijnen is dit een zeer belangrijk aspect. Niet iedere consument wil immers kozijnen in dezelfde kleur. De techniek van ReFrame sluit volgens de jury daarom goed aan bij de klantvraag. Daarmee neemt de kans sterk toe dat aannemers en consumenten de kozijnen (in de nabije toekomst) zullen gaan toepassen." 

We bedanken alle partijen voor het vertrouwen en het aangaan van deze uitdaging:

Hemubo, Stadgenoot, K-VISION Kozijnen | profine Nederland b.v. DOOR architecten

Lees hier meer over de Rethink Awards 2021