Nadat de projectleider bij u thuis is geweest om de exacte maatvoering te bepalen, werkt hij de definitieve gegevens uit en gaan we aan de slag om de benodigde materialen voor u te bestellen. Zodra alle benodigde materialen bij ons binnen zijn, bewerken we deze in onze eigen fabriek in het Noord-Hollandse Opmeer en wordt het door u bestelde product samengesteld. De exacte levertijd is afhankelijk van de door u gekozen materialen en verschilt van regio tot regio.

Uw producten controleren we strikt voordat ze onze fabriek verlaten. Het VKG en VMRG Keurmerk waarborgen dat de kwaliteit en montagewijze voldoen aan de strenge voorschriften die gelden voor kunststof en aluminium kozijnen.

Bekijk de montagedag voor een dakkapel hier >>

De montagedatum voor plaatsing van kozijnen

Ongeveer een maand vóór plaatsing nemen wij contact met u op voor het plannen van de definitieve montagedatum.

Werktijden

Onze werktijden zijn van: 07:00 uur tot ca. 16:00 uur. We informeren u over de exacte montagedag of -dagen en tijdstip van aankomst.

In principe hoeft u voor de werkzaamheden niet thuis te blijven, maar het is wel handig. Mochten onze monteurs vragen hebben, dan kunnen ze die ter plekke stellen.

Video: Dag van de montage

Nieuwe kozijnen of een dakkapel aanschaffen? Dan komt er heel wat op je af, zeker op de dag van de montage. Dat begrijpen we als geen ander. Maar geen zorgen, het komt goed. Daar zorgen we voor! Kijk deze video over de Dag van de montage.

Belangrijke informatie en enkele tips voor de dag van montage kunt u ook hieronder lezen.

Voorbereiding

Om het plaatsen van de kozijnen voorspoedig en snel te laten verlopen verzoeken wij u om voor voldoende werkruimte te zorgen. Dit om schade aan uw eigendommen tijdens de werkzaamheden te voorkomen.

 • Eventuele vitrage, gordijnen, luxaflex, lamellen, rolgordijnen, binnen zonwering, e.d. die aan de binnenzijde tegen de kozijnen zijn gemonteerd dienen door u eveneens gedemonteerd te worden.
 • Eventuele buitenzonwering welke op het kozijn gemonteerd is, dient ook door u zelf verwijderd te worden (tenzij anders afgesproken).
 • Op de dag van uitvoering komen de monteurs met de bus bij u in de straat. Het materiaal wordt afgeleverd met een vrachtwagen. Zorg voor voldoende vrije parkeerruimte, houd rekening met 3 à 4 lege parkeerplekken dichtbij uw woning.
 • Om het plaatsen van de kozijnen voorspoedig te laten verlopen verzoeken wij u om voor voldoende werkruimte te zorgen. Hierdoor kunnen onze monteurs hun werkzaamheden goed en veilig uitvoeren en eventueel overlast tot een minimum beperken. De trap en de vloer in de directe omgeving van de werkplek worden door ons afgedekt. Tip: om eventuele schade aan uw eigendommen (bijvoorbeeld door passeerbewegingen en/of stof dat vrijkomt door zagen) te voorkomen, raden we aan om obstakels die blijven staan zelf af te dekken.

Plaatsing van kozijnen

 • De bestaande kozijnen die we zorgvuldig verwijderen, zijn aan het eind van de dag geheel vervangen door nieuwe kunststof/aluminium kozijnen en beglazing.
 • Aan het eind van de dag zorgen wij ervoor dat uw woning weer wind- en waterdicht is.

Overlast

Onze monteurs en vaste montagepartners werken altijd netjes en zorgvuldig. Daar zijn ze in getraind. Ze zullen zo min mogelijk overlast veroorzaken en houden altijd rekening met kinderen en huisdieren.

 • Op de dag van uitvoering komen we met een montagewagen bij u in de straat. Wij zullen trachten deze zo effectief mogelijk neer te zetten zodat eventueel overlast tot een minimum beperkt wordt.
 • Het kan zijn dat u tijdens de werkzaamheden enig ongemak ervaart, bijvoorbeeld door zaag-, timmer- en boorgeluiden. Hierdoor kan stof vrijkomen en zal er enig geluidoverlast zijn. Wij zullen er alles aan doen de overlast zoveel mogelijk te beperken.
 • Uiteraard trachten wij ons aan de planning te houden. Toch kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden ontstaan die van invloed zijn op de planning. De uitvoering van het werk  kan daardoor achterstand oplopen. Wij willen u op voorhand vragen hiervoor begrip te hebben. Mocht de planning uitlopen dan zullen wij u uiteraard persoonlijk informeren.

Oplevering

De monteurs gaan pas weg nadat ze duidelijk hebben uitgelegd hoe alles werkt. Denk bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van de ramen en het gebruik van ventilatieroosters.

 • Aan het eind van de werkzaamheden wordt uw woning met de monteur/voorman opgeleverd, daarbij zullen eventuele gebreken op een opleveringsformulier worden genoteerd.
 • Indien u aan- of opmerkingen heeft over het geleverde werk verzoeken wij u dit dan door te geven.
 • Na oplevering ontvangt u een kopie van het opleveringsformulier.
 • Mochten er nog gebreken zijn, dan komen wij daar binnen 1, 5 week per e-mail op terug.
 • De kozijnbokken, Big Bags en evt. steigers worden binnen een week bij u opgehaald.

Reiniging en Onderhoud

In de handleiding Reiniging en Onderhoud geven wij u alvast richtlijnen over schoonmaak, onderhoud en gebruik van onze producten voor uw woning. Het toepassen van onze tips zorgt voor een jarenlang onbezorgd plezier van uw kozijnen, ramen, deuren, schuifpui of dakkapel.

Download Handleiding

Waar kan ik terecht met vragen

Met vragen over het inmeten of inhoudelijk over uw order kunt u terecht bij uw projectleider. Voor planning en overige zaken kunt u mailen naar klantenservice@schipperkozijnen.nl of bellen naar 085-7921200

Om u snel van dienst te kunnen zijn, is het handig als u het projectnummer van uw order bij de hand heeft.