Misschien heeft u net als veel mensen een ‘rommelzolder’. Een plek voor zaken die we ergens kwijt moeten en nog niet willen weggooien, maar daarna vaak weer vergeten. Laten we eerlijk zijn, afgezien van wat dingen, is het met name veel troep. Dit is zonde van al die potentiële ruimte. Want door de jaren heen, bijvoorbeeld na een gezinsuitbreiding, merken we vaak dat ons huis te klein wordt. We willen graag meer leefruimte. Moet u dan verhuizen of blijkt die vergeten rommelzolder de uitkomst te zijn?

Dag rommelzolder, hallo 2 extra kamers

Bij te weinig woonruimte denken we al snel aan verhuizen. Maar dit brengt een hoop gedoe met zich mee. Van een nieuwe hypotheek, tot alles inpakken en het verlaten van uw vertrouwde omgeving. Zeg nou zelf, blijft u niet veel liever in uw gezellige buurt en uw fijne woning met al die mooie herinneringen? Dat kan gelukkig ook. Het wordt dan wel tijd om uw rommelzolder eens op te ruimen.

Een nokverhogende dakkapel voor extra woonruimte

Vaak zijn er geen kamers op zolder, omdat een groot deel van de vloeroppervlakte zich onder de schuine kanten van het dak bevindt. Het is niet hoog genoeg om rechtop te staan en rond te lopen. Met een nokverhogende dakkapel is dit probleem in 1 keer opgelost. Die tovert uw rommelzolder om in een zee van ruimte. Opeens is er meer dan genoeg ruimte om te staan, te lopen en zelfs te springen en ook nog eens lekker veel licht en top isolatie. Dit klinkt als magie, maar we realiseren dit eenvoudig voor u!

Waarom een nokverhogende dakkapel en niet een gewone dakkapel?

Een gewone dakkapel plaatsen heeft op veel zolders geen zin omdat de zolder zelf niet hoog genoeg is. Een gewone dakkapel schept dan te weinig staruimte om echte kamers op zolder te maken. In zo’n geval is een nokverhogende dakkapel de beste oplossing.

Hiermee wordt de nok van het dak verhoogd. Er komt niet alleen extra ruimte om te staan onder de dakkapel, maar uw gehele zolder wordt hoger. U wint zo een zee aan ruimte. Bovendien kunt u kiezen uit:

Nokverhoging aan 1 kant

Hiermee wordt extra ruimte aan 1 kant van uw dak gecreëerd. Door het dakvlak aan 1 zijde van uw huis te verlengen, wordt aan de andere kant extra ruimte gewonnen. Hoe groter de verlenging, des te groter de ruimtewinst.

Nokverhoging aan 2 kanten

Een nokverhoging aan 2 kanten is eigenlijk een dakopbouw. Hierbij wordt een deel van de gehele dakconstructie verhoogd. De winst in woonoppervlakte is het grootst bij deze optie.

Voor een nokverhogende dakkapel moet u wel een bouwvergunning aanvragen. Met onze jarenlange ervaring helpen we u hierbij graag. Lees hier hoe een vergunningsaanvraag voor een dakkapel werkt.

Waardevermeerdering met een dakkapel

Bij ingrijpende verbouwingen, waarbij u iets dieper in de buidel tast, wilt u natuurlijk graag weten of u later nog iets van deze investering terugziet. Een nokverhogende dakkapel zorgt voor extra vierkante meters woonoppervlakte. Die meters vertalen zich in een hogere waarde voor uw woning. Deze investering is dus niet alleen prettig voor uw woonplezier, maar voegt ook geld toe aan uw huis.

Geen doe-het-zelf klus

Het plaatsen van een nokverhogende dakkapel is beslist geen klus voor een doe-het-zelver. U heeft een specialist nodig met ervaring. Schipper Kozijnen bestaat al sinds 1969. Door onze jarenlange ervaring weten we als geen ander waar we op moeten letten bij het bouwen van een nokverhogende dakkapel. Bovendien geven we u een garantie van maar liefst 15 jaar. 

Heldere aanpak en ontzorgen

Onze specialist brengt voor u helder in kaart hoeveel ruimtewinst u maximaal kunt behalen en wat de kosten zijn. Wij gaan voor maximale transparantie en stellen alles in het werk om u zoveel mogelijk te ontzorgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor meer woonruimte in uw huis? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.