Automatische schuifdeuren

Een automatische schuifdeur biedt een uitnodigende en veilige entree die, ook in kleine ruimtes, een ruime doorgang mogelijk maakt die ook voor minder validen goed toegankelijk is. Ze zijn naast een standaard uitvoering ook uit te voeren in weerstandsklasse 2 en 3 (WK2/3).

Inbraakwerendheid

SK52 schuifpuiInbraakwerendheid weerstandklasse 2 en 3 is ideaal voor binnen- en buitentoepassingen, waar een verhoogd risico voor inbraak en/of vandalisme geldt. Door de toepassing van elektronische sloten kan de entree altijd als vluchtdeur in gebruik blijven en biedt hiermee een uiterst veilige oplossing voor situaties waar een nooduitgang vereist is.

In eigen beheer heeft Schipper Kozijnen inbraakwerende automatische schuifdeuren ontwikkeld.

De SK 52® automatische schuifdeuren zijn door de inbraakwerendheid weerstandklasse 2 ideaal voor binnen- en buitentoepassingen, waar een verhoogd risico voor inbraak en/of vandalisme geldt.

Door toepassing van elektrische sloten kan de entree altijd als vluchtdeur in gebruik blijven en biedt hiermee een uiterst veilige oplossing voor situaties waarbij een nooduitgang vereist is. Dit is uniek in de markt.

SK 52 automatische schuifdeuren

tussenbalk rood 1 cm

Veiligheid

Vanaf april 2013 is er een nieuwe EN16005 veiligheidsnorm. Deze norm, waarbij de veiligheid van mensen in relatie tot het toepassen van entree mechanieken voorop staat, is geldt in alle landen die aangesloten zijn bij het Europees Comité voor Normalisatie.

Alle bewegende delen in een gevelpui, dus ook schuivende delen, moeten voldoen aan EN16005. In deze veiligheidsnorm wordt aandacht geschonken aan o.a. de vinger-inklemming en het beveiligen van gebieden in de nabijheid van de bewegende delen tegen impact, zodat mensen niet geraakt kunnen worden door draaiende of schuivende delen.

Alle nieuwe entreepuien, zowel schuivend als roterend, moeten voldoen aan deze norm. De eigenaar / eindgebruiker is verantwoordelijk voor het correct hanteren en toepassen van deze norm en Schipper Kozijnen adviseert u hier graag in.

tussenbalk rood 1 cm

Brandwerend

In samenwerking met betrouwbare co-makers op het gebied van toegangsmechanieken kunnen wij de entreepui ook 30 minuten WBDBO. De pui wordt dan uitgevoerd in staal. In bepaalde omstandigheden is zelfs 60 minuten WBDBO haalbaar.

tussenbalk rood 1 cm

Tochtsluis in aluminium

Energiebesparing & klimaatbeheersing

Automatische schuifdeuren in een zogenaamde sluisopstelling houden een ingang tochtvrij.

Het klimaat binnen een gebouw wordt hierdoor beter beheersbaar met als resultaat aanzienlijke besparingen in energieverbruik.

 

 

tussenbalk rood 1 cm

Speciale wensen

De eindgebruiker en architect zijn bij Schipper Kozijnen aan het goede adres als zij op zoek zijn naar een ‘niet standaard’ pui. Bijzondere kleuren, indelingen, beglazingstypen of het bekleden van een aluminium pui met bijvoorbeeld gepolijst RVS. Ook kunnen bellentableaus en postkasten opgenomen worden in de pui, mits dit geen problemen oplevert met de schuivende of roterende delen.

Meer informatie en een persoonlijk advies

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen?
Onze adviseurs en projectleiders zijn gedreven in het van A tot Z begeleiden van uw nieuwe entree!